Apoixos.com

Η απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερους ΚΑΔ στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ευνοεί και τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Συγκεκριμένα, συμπεριέλαβε και τα νομικά πρόσωπα, κάτι που δεν είχε γίνει στην πρώτη φάση της καταγραφής. Και εδώ όμως χρειάζεται προσοχή από τους εκπροσώπους των σωματείων, καθώς δεν θα πάρουν όλες οι ομάδες το «800άρι», παρά μόνο αυτές που είχαν φροντίσει στο παρελθόν να ανοίξουν επαγγελματικό λογαριασμό στο TAXIS και θα εξηγήσουμε παρακάτω το πώς και το γιατί.
 
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά, συγκεκριμένα και η εφαρμογή έχει ανοίξει για όλους:
√ Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στη διεύθυνση eservices.yeka.gr.
√ Εισάγετε τους κωδικούς TAXIS, όνομα χρήστη και κωδικό. Προσοχή εδώ: Χρειάζονται οι κωδικοί με τους οποίους το σωματείο είναι καταχωρημένο στο TAXIS.
√ Ακολουθείτε τα βήματα όπως τα ζητάει η εφαρμογή.
√ Συμπληρώνετε τα ονόματα, εφόσον κάποιο σωματείο απασχολεί εργαζόμενους.
√ Προσέξτε και κάτι άλλο. Κάποια στιγμή θα σας ζητήσει την ημερομηνία που έκλεισε η επιχείρηση. Εκεί μπορείτε να συμπληρώσετε την 11η Μαρτίου.
√ Το σημείο - κλειδί και εκεί που θα την πατήσουν πολλά σωματεία. Το σύστημα δεν ζητάει αριθμό ΙΒΑΝ, που σημαίνει ότι θα πρέπει το σωματείο να έχει καταχωρήσει επαγγελματικό λογαριασμό στο TAXIS, προκειμένου να μπουν τα χρήματα. Το TAXIS δηλαδή, πρέπει να «δει» και να «διαβάσει» στον δικαιούχο το όνομα του σωματείο, για παράδειγμα «ΑΠΣ Θύελλα Πατρών» και όχι κάποιο επώνυμο.
 
Αυτό προϋποθέτει ότι τα σωματεία θα έχουν τακτοποιήσει εδώ και χρόνια αυτό το ζήτημα, αλλά πόσα στην πραγματικότητα το έχουν κάνει;
Η προϋπόθεση, λοιπόν, είναι να υπάρχει επαγγελματικός λογαριασμός, όπου θα έχει δηλωθεί ήδη ο αριθμός ΙΒΑΝ. Αρα, λοιπόν, μην παραξενευτούν κάποιοι παράγοντες αν δεν δουν στον λογαριασμό τους τα 800 ευρώ που προβλέπονται, καθώς το σύστημα θα το διαβάσει με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.
Εστω και έτσι όμως, διευρύνθηκε ο αριθμός των ερασιτεχνικών σωματείων που μπορούν να κάνουν αίτηση για το «800άρι», αν σκεφτεί κανείς ότι στην αρχική απόφαση δεν είχαν συμπεριληφθεί τα νομικά πρόσωπα.
 
Επιπλέον μέτρα στήριξης για τα ερασιτεχνικά σωματεία εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον υφυπουργείο Αθλητισμού και τη ΓΓΑ. Η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη για πολλά αυτά, καθώς ενδεχομένως να μειωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί ο κορονοϊός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει - μεταξύ άλλων - η ενίσχυση των ΕΠΣ, αλλά και των ίδιων των σωματείων με διάφορους τρόπους. Οπως για παράδειγμα να μην πληρώνουν για ένα διάστημα τις αποζημιώσεις για τη διαιτησία ή τα παράβολα συμμετοχής στο ξεκίνημα της περιόδους.
 
Επίσης, συζητιούνται και ακόμα πιο τολμηρές ιδέες, όπως τα αθλητικά voucher και άλλα. Είναι πλέον προφανές ότι αν δεν παρέμβει η κυβέρνηση και δεν ενισχύσει τα σωματεία, τότε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κινδυνεύει να αφανιστεί μετά την πανδημία του κορονοϊού, που έφερε το κλείσιμο των επιχειρήσεων και πολλά προβλήματα.
 
Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά σε περίπτωση η ΕΠΟ δεν σταματήσει να σκέφτεται τα χρήματα, αφού και πάλι δεν θα υπάρχουν ομάδες για να τα πάρει. Θα βρεθούν του χρόνου σωματεία να πληρώνουν 800-900 ευρώ για τη διαιτησία; 
Το μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο. Αυτό ανακοίνωσε η FIBA, μαζί με μια μικρή, βέβαια, τροποποίηση στο σύτημα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διεκδικήσουν το τρόπαιο 8 ομάδες στις αρχές του φθινοπώρου, μέσα από μια διαδικασία φάιναλ-8, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που βρίσκονται ήδη στους «8». Πριν από αυτό βέβαια θα γίνουν δύο ακόμη αγώνες, σαν... προκριματικά, καθώς εκκρεμούν, από πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω Covid-19, τα ζευγάρια Τενερίφη-Οστάνδη και Ντιζόν-Νίζνι. Θυμίζουμε ότι στους «8» του BCL βρίσκονται ήδη οι ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ. Λέτε όλα αυτά να επηρεάσουν και το Eurocup στο οποίο μετέχει ο Προμηθέας;
H Ακαδημία Μπάσκετ του Προμηθέα είναι μια μεγάλη αθλητική Οικογένεια και τις μέρες αυτές, που μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, μας έχει λείψει η συχνή επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της «Οικογένειας» του Προμηθέα, αλλά και η άσκηση και η ενασχόληση με το αγαπημένο μας άθλημα, το μπάσκετ. Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να βρούμε ένα τρόπο που να μας επιτρέπει να τα λέμε πιο συχνά, συνδυάζοντας τη διατήρηση της καλής τεχνικής σωματικής κατάστασης των αθλητών μέσω της άσκησης με την επαφή των παιδιών με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους και την ψυχολογική στήριξη τους σε μια δύσκολη περίοδο, όπου απαιτείται η συνεχής παραμονή των παιδιών μέσα στο σπίτι.
 
   Έτσι, η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας, καινοτομεί -για μία ακόμα φορά- και ξεκινάει την πραγματοποίηση τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων) ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο), με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους. Οι τηλεπροπονήσεις θα πραγματοποιούνται (με live streaming) 2 φορές την εβδομάδα για καθένα από τα τμήματα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και όσοι συμμετέχουν σε κάθε τμήμα (ο αριθμός δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα σε κάθε προπόνηση) θα μπορούν να βλέπουν τον προπονητή, τον γυμναστή και τους συμπαίκτες τους, αλλά και να συζητούν μεταξύ τους.
 
 
 
Τα προγράμματα θα επικεντρωθούν στην ατομική τεχνική (που θα δείχνουν οι προπονητές κάθε τμήματος) και την αθλητική ανάπτυξη (με ασκήσεις από τους γυμναστές της Ακαδημίας ), ενώ θα υπάρχει, βέβαια, και συζήτηση των μελών κάθε ομάδας στο τέλος της προπόνησης, καθώς η επικοινωνία, η επαφή και η ψυχολογική στήριξη των αθλητών παραμένει η προτεραιότητά μας. Σε κάθε τηλεπροπόνηση, με χρόνο διάρκειας τα 30 λεπτά, οι αθλητές της Ακαδημίας, σε πραγματικό χρόνο, θα εκτελούν τις ασκήσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας.
 
  Ως την ώρα, που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο παρκέ, στα γήπεδά μας στο Promitheas Park,
 
  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Προστατεύουμε την οικογένειά μας, προφυλάσσουμε την κοινωνία.
Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.
 
Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.
 
Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.
 
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:
 
«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 
Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.
 
Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.
 
Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
 
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.
 
Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
 
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή»
Τρομερή ιστορία από την Πορτογαλία, όπου οπαδός της Μπενφίκα είπε το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη αμέσως μόλις ξύπνησε από κώμα. Ένα εκπληκτικό βίντεο πόσταρε στους λογαριασμούς της στα social media η ομάδα της Λισαβόνας, με πρωταγωνιστές τον διεθνή Έλληνα χαφ και την Ισαμπέλ Γκόμες, μια οπαδό της Μπενφίκα. Η Ισαμπέλ, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση ενός παιδιού με σύνδρομο Ντάουν, υπέστη εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα. Όταν ξύπνησε από αυτό, η πρώτη λέξη που είπε ήταν «Σάμαρης», οπότε μπορεί να κατανοήσει κανείς τη συγκίνηση του Ανδρέα όταν ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω βίντεο.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να ορίσει την 23η Ιουλίου του 2021 ως την νέα ημερομηνία έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που θα έχει απόψε. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη νέα ημερομηνία, κάνοντας λόγο για φήμες... Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει νόημα στην προοπτική οι νέες ημερομηνίες να είναι παρόμοιες με τις εφετινές, καθώς θα επιτρέψει να διεξαχθεί κανονικά το υπόλοιπο αθλητικό ημερολόγιο, ενώ εξυπηρετούν και το κανάλι NBCUniversal, το οποίο πληρώνει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη μετάδοση των Αγώνων. Παράλληλα, ο ορισμός των Αγώνων και πάλι στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού θα διευκολύνει την προσέλκυση αστέρων από το ποδόσφαιρο, το τένις και το γκολφ, τα οποία είναι από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλήματα. Η διαθεσιμότητα των καλαθοσφαιριστών θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα οριστεί η συνέχεια της εφετινής σεζόν, αλλά και της επόμενης στο ΝΒΑ και σε άλλα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όταν η πανδημία του κορονοϊού θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Πηγή:ΑΠΕ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 16:26

Περιζήτητος ο Ζιρού

Ο επιθετικός της Τσέλσι, Ολιβιέ Ζιρού, επιβεβαίωσε πως δέχθηκε προτάσεις από την Τότεναμ και τη Λάτσιο τον Ιανουάριο, ενώ παραδέχθηκε ότι πιο ελκυστική για τον ίδιο ήταν η ιδέα της εκ νέου συνεργασίας με τον Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ! Σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον τεχνικό των «Μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ, να επιμένει στο νεαρό Τάμι Άμπραχαμ στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ζιρού είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Δεδομένου πως το συμβόλαιό του με την ομάδα του δυτικού Λονδίνου ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 σκέφτηκε σοβαρά την αποχώρησή του. Ο 33χρονος δέχθηκε προτάσεις τόσο από τους «Σπερς» όσο και από τους «Λατσιάλι», ωστόσο περίμενε κάτι καλύτερο από τους «Νερατζούρι» του Κόντε, ο οποίος τον είχε «τραβήξει» από την Άρσεναλ στην Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2018. «Μίλησα με τον Κόντε στο τηλέφωνο. Το πρότζεκτ της Ίντερ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ωστόσο, η επάνοδός μου στην αρχική ενδεκάδα και οι εγγυήσεις που πήρα, απομάκρυναν κάθε ιδέα αποχώρησής μου από την Τσέλσι», είπε ο Ζιρού στην Telefoot και προσέθεσε αναφορικά με το μέλλον του: «Στόχος μου είναι να μείνω στην Τσέλσι και μετά το καλοκαίρι. Να παίξω 2-3 χρόνια ακόμη, να κερδίσω τρόπαια και μετά βλέπουμε». Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σελίδα 1 από 324

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com