Apoixos.com

Σε αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου θα προχωρήσει την Τρίτη το πρωί ο Δήμος της Πάτρας. Σε ανακοινωση της η δημοτική αρχή της Πάτρας αναφέρει τα εξής: "Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.). Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους. Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες. Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον. Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση. Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια."

Σφοδρή επίθεση σε Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από την Πάτρα πριν απο λίγη ώρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Επίθεση σε διαιτητή σε αγώνα Γ’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης Ρωμανός-Αστέρας Λεοντίου ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων φέρεται να χτύπησε με κουτουλιά στο κεφάλι τον βοηθό Δημήτρη Σπυρόπουλο, ο οποίος μεταβαίνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπερ των φιλοξενούμενων. Στο γήπεδο μάλιστα μετέβη και η αστυνομία. Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό στα γήπεδα της Αχαΐας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Α για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Πάτρα η παράταξη ΔΗΚΙ-ΑΚΙ απάντησε δηλώνοντας τα εξής:
 
"Για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Β. Κικίλια, το προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α εξέδωσε μια τρισέλιδη φλύαρη ανακοίνωση αποκρύπτοντας από τους γιατρούς το ΟΥΣΙΩΔΕΣ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό διότι θεώρησε, κατά δήλωσή του, ότι πρόκειται για μια ΄κομματική και επικοινωνιακή φιέστα΄. Ο υπουργός όμως  συναντήθηκε με όλους, όσους το ζήτησαν. Τα σωματεία του ΠΓΝΠ και του ''Αγίου Ανδρέα'', μάλιστα, κατέθεσαν και εκτενή υπομνήματα. Οι μοναδικοί απόντες, με αποκλειστική ευθύνη, του προεδρείου της ΕΙΝΑ ήταν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί. 
 
Είναι γνωστό  ότι η ΕΙΝΑ μετά τις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ. Πρόκειται για ένα «groupuscules», για να δανειστούμε τον όρο από την ιδεολογία τους, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ που εξυπηρετεί μόνον τις ιδεολογικές εμμονές του προεδρείου. Ουσιαστικά η ΕΙΝΑ έχει καταστεί  ένα γραφείο παραγωγής καταγγελιών. Το Διοικητικό συμβούλιο  έχει υποκατασταθεί από ΄chat rooms' όπου με συνοπτικές διαδικασίες υιοθετούνται οι καταγγελίες που έχουν προτείνει κατά το ΄Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει΄.  Είναι δυστύχημα, σε καιρούς δύσκολους για το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα, ετσιθελικά χωρίς διάλογο, να έχουν θέση απόψεις εμποτισμένες με δογματισμό. Η υιοθέτηση της λογικής του άσπρου-μαύρου και η επέκταση της στη καθημερινή πρακτική, ώστε όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους δεν πρέπει να έχουν λόγο - όπως έγινε πρόσφατα από ομοϊδεάτες τους που διέλυσαν την εκδήλωση του ΠΙΣ για τα ΣΔΙΤ στην υγεία - είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική."
Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.). Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.
 
Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.
 
Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες. Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον. Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.
 
Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.
Σελίδα 1 από 1308

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com