Apoixos.com

Ανοικτά ήταν και την  Κυριακή, δύο σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες της αστυνομίας, που διενήργησαν ελέγχους, βεβαιώνοντας πως λειτουργούσαν κανονικά, παρά την απαγόρευση.
 
Έτσι οι άνδρες της ΕΛΑΣ, προχώρησαν αμέσως στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, που αναγκάστηκαν να κλείσουν.
Στην Αχαΐα, παρατηρείται εικόνα σημαντικής μείωσης του κοινού εγκλήματος. 
Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στη Ζαχλωρού Καλαβρύτων, κοντά στην είσοδο του χωριού, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει κλείσει. Είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο που τον Νοέμβριο του 2019 είχε και πάλι αποκλείσει το χωριό για μεγάλο διάστημα. Πηγή:kalavrytanews.com
Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από την Πολιτεία, στον οικισμό τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και στους επίφοβους καταυλισμούς Ρομά Σαγείκων και Πείρου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, κρίνοντας πως αυτά τα σημεία - «υγειονομικές βόμβες» - στην περιοχή, δεν «μαζεύονται» με τίποτα και απειλούν με εξάπλωση του κορονοϊού.
 
«ΦΡΑΞΙΜΟ»
 
Σε επικοινωνίες που θα έχει σήμερα, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά όσο και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, θα ζητήσει να παρθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης της τοπικής κοινωνίας.
 
Σ' αυτά, κατά πληροφορίες της «Π», θα περιλαμβάνεται η απομόνωση του οικισμού και των καταυλισμών. «Να τους φράξουν δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να προστατευτούμε» λέει ενδεικτικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.
 
ΔΕΙΓΜΑΤΑ
 
Επίσης ο δήμος, θα ζητήσει να κατέβουν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (τεστ) για να καταγραφεί καλύτερα η ακριβής κατάσταση, κάτι που θα οδηγήσει και σε αποτελεσματικότερη θωράκιση.
 
ΠΡΟΣΤΙΜΑ
 
Μαζί με την Αστυνομία, όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δεν σταμάτησαν χθες να κινούνται στους δρόμους του οικισμού και πέριξ των καταυλισμών, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ταπεινό και εποπτεύονται τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστο Λαμπρόπουλο.
 
Σε μία μόνο ημέρα, αστυνομικοί της Αχαγιάς έκοψαν συνολικά 15 πρόστιμα για αναιτιολόγητη κυκλοφορία, μέτρο που, αναμένεται ότι θα τιθασεύσει, εν μέρει, άλλους απείθαρχους, πέραν των συστάσεων που δεν φαίνεται να απέδωσαν μέχρι σήμερα.
 
ΑΓΑΘΑ
 
Εξάλλου ο δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και της ΚΕΔΔΥ, άρχισε να διανέμει, σε καταυλιζόμενους και διαμένοντες στο «χωριό» των Τσιγγάνων, τα 4.000 σαπούνια και τα 1.20Ο δίλιτρα χλωρίνης που προμηθεύτηκε εκτάκτως για τη βελτίωση της υγιεινής τους, ενώ μοιράζονται και 4.000 γιαούρτια που χορήγησε στον δήμο η εργοστασιακή μονάδα της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ Πατρών.
 
Πηγή: pelop.gr
Η ΔΕΥΑ ενημερώνει τους καταναλωτές της, ότι στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους , προσθέτει από σήμερα ένα επιπλέον τρόπο εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης , δηλ. την ηλεκτρονική πληρωμή ( με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ), μέσω της λειτουργίας e-Pos. Οι καταναλωτές μπορούν να εισέρχονται στο σύνδεσμο https://deya-aigialeias.i-bill.gr , από τον υπολογιστή τους , χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής που γράφει επάνω δεξιά , στο έντυπο του λογαριασμού τους.
 
Επιπλέον ισχύουν και οι γνωστοί τρόποι πληρωμής, μέσω internet banking , καθώς και η πληρωμή μέσω ΕΛΤΑ .
Σελίδα 1 από 214

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com