Apoixos.com

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ε.Ι.Ν.Α για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Πάτρα η παράταξη ΔΗΚΙ-ΑΚΙ απάντησε δηλώνοντας τα εξής:
 
"Για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Β. Κικίλια, το προεδρείο της Ε.Ι.Ν.Α εξέδωσε μια τρισέλιδη φλύαρη ανακοίνωση αποκρύπτοντας από τους γιατρούς το ΟΥΣΙΩΔΕΣ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό διότι θεώρησε, κατά δήλωσή του, ότι πρόκειται για μια ΄κομματική και επικοινωνιακή φιέστα΄. Ο υπουργός όμως  συναντήθηκε με όλους, όσους το ζήτησαν. Τα σωματεία του ΠΓΝΠ και του ''Αγίου Ανδρέα'', μάλιστα, κατέθεσαν και εκτενή υπομνήματα. Οι μοναδικοί απόντες, με αποκλειστική ευθύνη, του προεδρείου της ΕΙΝΑ ήταν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί. 
 
Είναι γνωστό  ότι η ΕΙΝΑ μετά τις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ. Πρόκειται για ένα «groupuscules», για να δανειστούμε τον όρο από την ιδεολογία τους, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ που εξυπηρετεί μόνον τις ιδεολογικές εμμονές του προεδρείου. Ουσιαστικά η ΕΙΝΑ έχει καταστεί  ένα γραφείο παραγωγής καταγγελιών. Το Διοικητικό συμβούλιο  έχει υποκατασταθεί από ΄chat rooms' όπου με συνοπτικές διαδικασίες υιοθετούνται οι καταγγελίες που έχουν προτείνει κατά το ΄Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει΄.  Είναι δυστύχημα, σε καιρούς δύσκολους για το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα, ετσιθελικά χωρίς διάλογο, να έχουν θέση απόψεις εμποτισμένες με δογματισμό. Η υιοθέτηση της λογικής του άσπρου-μαύρου και η επέκταση της στη καθημερινή πρακτική, ώστε όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους δεν πρέπει να έχουν λόγο - όπως έγινε πρόσφατα από ομοϊδεάτες τους που διέλυσαν την εκδήλωση του ΠΙΣ για τα ΣΔΙΤ στην υγεία - είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική."
Το επόμενο, μεγάλο και καθοριστικό βήμα, για την ύδρευση της Δυτικής Αχαΐς, ετοιμάζεται να κάνει ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ανακινώντας το σημαντικό έργο του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου, στην κατεύθυνση αυτό να γίνει λειτουργικό υπό έναν διοικητικό φορέα.
 
Τη Δευτέρα, διόλου τυχαία, η δημοτική αρχή της Κάτω Αχαΐας, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του φράγματος, εκδίδοντας ψήφισμα με τις θέσεις της, υπέρ της συνδιοίκησης Κράτους - Περιφέρειας - Δήμων.
 
Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στους όμορους συνδικαιούχους Δήμους Πατρέων και Ερυμάνθου, για να καταφανεί το πως και οι τρεις θα προχωρήσουν προς αυτό τον σκοπό.
Ο δημοτική αρχή του Θόδωρου Μπαρή (στον Ερύμανθο) φαίνεται να συμφωνεί με το παραπάνω μοντέλο διοίκησης, ωστόσο θα επιχειρηθεί να καταγραφεί και η ανάλογη επίσημη θέση της πλειοψηφίας του ΔΣ Πάτρας, αλλά και της αντιπολίτευσης.
 
Ο κ. Μυλωνάς - ενόψει της μεθαυριανής συζήτησης και απόφασης - όταν ρωτήθηκε από την «Π» για τη εκπεφρασμένη αντίθετη άποψη της δημοτικής αρχής του Κ. Πελετίδη, αφού θέλει κρατικό φορέα διοίκησης στο Φράγμα και δωρεάν νερό για τους δημότες, ο δήμαρχος εμφανίστηκε ξεκάθαρος και αποφασιστικός:
«Στόχος μου είναι να πιέσουμε τα πράγματα, ώστε να ξεκινήσει ο φορέας, γιατί φτάνει ο καιρός, το έργο είναι έτοιμο, νερό δεν έχουμε, άρα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί. Αν ο κ. Πελετίδης επιμείνει, δεν έχει πλειοψηφία. Θα τον παρακάμψουμε και θα κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν μπορούμε να τον περιμένουμε». Ηδη έχει πραγματοποιηθεί η έμφραξη του Φράγματος και απομένει η επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις για ένα έργο ύδρευσης ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, αφού όπως εκτιμά η κατασκευάστρια εταιρεία «Μηχανική» η κάλυψη του θα είναι τέτοια ώστε το νερό θα επαρκεί.
Από τα μέσα Νοεμβρίου το κυρίως φράγμα Αστερίου ξεκίνησε να καλύπτεται από νερό, με χρόνο πλήρους κάλυψης της λεκάνης κατάκλισης τους 20 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται να περάσουν δύο περίοδοι βροχοπτώσεων. Ομως, μέσα στο α' εξάμηνο από την ώρα που θα κλείσει ο αγωγός και θα προστεθεί νερό από το δεύτερο Φράγμα που είναι ήδη έτοιμο, θα μπορεί να ξεκινήσει η υδροδότηση στη Δυτική Αχαΐα, στη ΒΙΠΕ, αλλά και στην Πάτρα, όπως δηλώνει στην «Π» ο διευθυντής Κατασκευής Εργου Δημήτρης Σάκκος.
 
Σε ποσοστό κάλυψης 100%, το Φράγμα θα περιέχει 45 εκατ. κυβικά μέτρα (m3) νερού καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για τις επόμενες δεκαετίες που υπολογίστηκαν (στην προ 10ετίας μελέτη) για τους δύο δήμους, το έτος 2035 στα 40.443.229κυβικά μέτρα νερού.
 
Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων και μετά από οκτώ αναθεωρήσεις, το τίμημα «σφραγίζεται» στα 95 εκατ. ευρώ. Το 1965 εκπονήθηκε η προκαταρκτική μελέτη στην οποία εξετάσθηκαν διάφορες θέσεις για την κατασκευή των φραγμάτων ώστε να επιλυθεί και το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής της Κάτω Αχαΐας.,
Πηγή:pelop.gr
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αιγιάλεια λίγο μετά τις 5:00. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ των οποίων άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. , της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συμμετείχαν σε μεγάλη επιχείρηση. Σκοπός ήταν η σύλληψη δραστών που εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Επικεφαλής στην επιχείρηση ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας - Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν υπάρξει προσαγωγές οι οποίες αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις. \
 
Νεότερα σε λίγο 
Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας,"οι ΔΥΜΑΙΟΙ" :Το προεδρείο του νεοεκλεγέντος συλλόγου Τριτέκνων Δυτικής Αχαΐας,"οι ΔΥΜΑΙΟΙ",στα πλαίσια επαφών για την εξασφάλιση ευεργετικών μέτρων και παροχών προς την ευάλωτη ομάδα της Τρίτεκνης οικογένειας στην Ελλάδα, συναντήθηκε την Δευτέρα  13 Ιανουαρίου με τον προεδρείο του ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ  .
 
Σε ευχάριστο και ζεστό κλίμα, αφού ο κύριος Μανωλόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ  μας  υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα, διεξήχθη συζήτηση και κατάθεση από μέρους μας του αιτήματος για παροχή έκπτωσης των τιμών εισιτηρίων προς τα μέλη του συλλόγου μας και των οικογενειών τους . 
 
Η παροχή  έκπτωσης 25% επί της αξίας των εισιτηρίων προς όλα  τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ ανανεώθηκε και για το έτος 2020, δείχνοντας για άλλη μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο  και την ευαισθησία που διακρίνει το προεδρείο  προς  την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που εκπροσωπούμε.
 
Σε δύσκολους καιρούς  με  οικονομικά  -κοινωνικά προβλήματα και το δημογραφικό πρόβλημα να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της πατρίδας μας, έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία όπως αυτή της βοήθειας του ΚΤΕΛ του νομού μας ,να καλύψει έστω ,τα κενά της Πολιτείας που εθελοτυφλεί στο πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών  Τριών Τέκνων Ελλάδας,την εξομοίωση δηλαδή  με τους Πολύτεκνους.
 
 Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω συνεργασία και υποστήριξη στις δράσεις του συλλόγου μας .
 
                                                  Ο Πρόεδρος 
 
                                     Δημήτριος Μπαρμπούνης
Τα αίτια του δυστυχήματος και του μοιραίου τροχαίου στην Πατρών Πύργου αναζητάει η αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο αναπληρωτών καθηγητών που βγήκαν ζωντανοί από το αυτοκίνητο που έγινε σμπαράλια, είναι αρκετά πιθανό, το βασικό αίτιο της τραγωδίας να ήταν ο ύπνος. 
 
Οι δύο εκπαιδευτικοί που κάθονταν στα πίσω καθίσματα, κατέθεσαν ότι κοιμούνταν την ώρα που έγινε το τροχαίο και ξύπνησαν μόνο από τον θόρυβο που άκουσαν προφανώς όταν το αυτοκίνητο ξεφεύγοντας από την πορεία του προσγειώθηκε σε παράδρομο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κοιμούνταν και ο συνοδηγός Νίκος Ρόδης που έχασε τη ζωή του.
 
Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έχασε την ζωή του είχε κοιμηθεί ή έχασε τον έλεγχο του αμαξιού του, όταν προσπάθησε να αποφύγει κάποιο ζώο που παρουσιάστηκε στον δρόμο του, κάτι που ακούστηκε στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαγιάς όπου και μεταφέρθηκαν αρχικά οι δύο τραυματίες. Μία ακόμη πληροφορία που τίθεται προς συζήτηση είναι ότι το αυτοκίνητο για άγνωστο λόγω ακούμπησε την μπάρα του δρόμου, ο οδηγός δεν κατάφερε να συγκρατήσει το όχημα και τελικά αυτό πέρασε το κιγκλίδωμα, χτύπησε στην κολόνα και έπεσε στον παράδρομο. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως η καθηγήτρια που τραυματίστηκε και πλέον θα κάνει και χειρουργική επέμβαση, δηλώνει πως… δεν κατάλαβε καν πως έγινε  το τροχαίο αφού κοιμόταν, ενώ ο τέταρτος των επιβαινόντων στο μοιραίο ΙΧ Τ. Μ. δεν θέλησε να αναφερθεί στο πως έγινε το τροχαίο, αφού και ο ίδιος προφανώς δεν κατάλαβε τι συνέβη. Εκτιμάται πάντως ότι ακόμη και οι ειδήμονες της Τροχαίας πολύ δύσκολα τα ρίξουν «φως» στην τραγωδία.
 
Οι δύο καθηγητές που σώθηκαν, είχαν τις αισθήσεις τους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και επικοινώνησαν με τους δικούς τους όταν έγινε το τροχαίο, την ώρα που ήταν εγκλωβισμένοι, γνωρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους στα μπροστινά καθίσματα είχαν χάσει τη ζωή τους.
Σελίδα 1 από 190

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com