Written by 18:11 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

«Θα έχουμε εξελίξεις για το Πάτρα – Πύργος»

Νέες δηλώσεις, από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος έγιναν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην οικονομική εκπομπή Market Watch στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αναφέρθηκε στα Δημόσια έργα και τις προοπτικές τους.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε σε δημοπρατήσεις σιδηροδρομικών έργων που θα φτάσουν 350- 400 εκατ. ευρώ καθώς και για το νέο πακέτο μεγάλων έργων που έχει κόστος 13-15 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, το πρώτο έργο που εξετάζεται είναι το βόρειο τμήμα του Ε65 Τρίκαλα- Εγνατία. «Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού. Ήδη ανταλλάσουμε επιστολές και βρισκόμαστε σε εβδομαδιαία βάση και εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Παράλληλα προετοιμάσαμε το προενημερωτικό αλλά και το ενημερωτικό για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος και θα έχουμε εξελίξεις και γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για την ωριμότητα των έργων, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως αυτή την εποχή προσλαμβάνονται οι κατάλληλοι σύμβουλοι ώστε να μπορέσουν να ωριμάσουν και το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η δημοπράτησή τους. «Σίγουρα δεν γίνεται όλα να δημοπρατηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, αλλά έχουμε έναν προγραμματισμό όπου σταδιακά από φέτος μέχρι το 2023 να τρέξουν αυτά τα έργα για να μπορέσει να κινηθεί η ελληνική οικονομία», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «Γίνεται προσπάθεια απλοποίησης του νόμου 4412/2016 που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις».

(Visited 12 times, 1 visits today)
Close