Written by 18:44 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Είναι ο “εθνικός μας Μινώταυρος” η Πατρών-Πύργου

Την θέση του για το θέμα της Πατρών – Πύργου, εξέφρασε απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στη Γαστούνη, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ilialive.gr, “Δεν μου έχει δοθεί καμία εγγύηση και το λέω ευθέως” εξήγησε ο κ. Φαρμάκης για την υλοποίησση του έργου σε ένα δρόμου που χαρακτηρίζει ως “εθνικό μας Μινώταυρο”.

«Δεν είναι τυχαίος ο όρος που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αυτός ο δρόμος είναι ο εθνικός μας Μινώταυρος. Είναι ένας δρόμος που μας κοστίζει καθημερινά σε ζωές και όχι μόνο. Η μη ύπαρξη σύγχρονου αυτοκινητόδρομου σημαίνει και έναν ιδιότυπο αποκλεισμό της περιοχής από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο δρόμος δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ συζητάμε γι’ αυτόν πάρα πολλά χρόνια. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μεταφέρω εγγυήσεις, δεν μου έχει δοθεί καμία εγγύηση, σας το λέω ευθέως. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις μου, διαχρονικά, γύρω από το θέμα είναι πολύ προσεκτικές. Δεν θα κάνω το λάθος που έκανε ο προκάτοχός μου, που είπε πως εντός της θητείας μου το έργο θα ολοκληρωθεί. Και δεν θα το κάνω γιατί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να ελέγχει την κεντρική εξουσία. Μιλάμε για έναν δρόμο που είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας και ο δικός μας ρόλος είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών και μόνον αυτά. Είμαστε εδώ για να ελέγχουμε είτε κάποια ολιγωρία επί των έργων, είτε κάποια αστοχία. Το μόνο που θέλω είναι στην όλη συζήτηση και τον δημόσιο διάλογο που γίνεται, να απουσιάζουν οι όποιες κομματικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είναι ένα έργο το οποία απαγορεύεται να μας χωρίζει. Είναι έργο που πρέπει να μας ενώνει” σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας επισήμανε πως “… δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι ο δρόμος. Να πούμε τι εγγυήσεις έχουμε; Γιατί, τι εγγυήσεις είχαμε πριν; Είχαμε εργολαβίες που βρίσκονταν κατά το μέγιστο στο 4%, που με έναν απλό πολλαπλασιασμό σημαίνει πως το έργο θα ήταν έτοιμο σε καμιά σαρανταριά χρόνια. Δεν ξέρω ποιος φταίει, ούτε τι φταίει, ούτε θα κάνουμε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και έπρεπε να είχε γίνει χθες, έχουμε πάρα πολλά επεισόδια σε αυτό το σήριαλ και αυτό που λέμε σε κάθε τόνο σε αυτούς που κάνουν κουμάντο για το πως θα γίνει αυτός ο δρόμος είναι: «Παιδιά τελειώνετε!».

Να γίνει ο δρόμος μέχρι το 2023

Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας για τις καθυστερήσεις σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί το έργο έως το 2023. “Ο δρόμος με την προηγούμενη διαδικασία είχε πέντε χρονιά και τι έγινε; Τίποτα… Τώρα θα πούμε ξέρεις… αργήσαμε και 6-8 μήνες. Εμείς τι θέλουμε; Θέλουμε να σταματήσουμε να αργούμε και να έχουμε μία λύση που θα μας εγγυάται ότι αυτός ο δρόμος θα γίνει και θα γίνει μέχρι το 2023, γιατί τουλάχιστον εξ’ όσων γνωρίζω, μέχρι σήμερα, είναι πως μέχρι το 2023 έχουμε τα λεφτά. Άρα πρέπει μέχρι τότε να έχουμε έργο, τόσο απλά. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε μία διαδικασία τι έκανε ο προηγούμενος, τι θα κάνει ο επόμενος, κτλ. Τι κάνει αυτός που κάνει κουμάντο τώρα, έχει σημασία. Θα πρέπει όμως σας ξαναλέω, σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο να είμαστε ενωμένοι και να μην βάζουμε κομματικά κριτήρια” σχολίασε ο κ. Φαρμάκης και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι “… είμαστε κάθετοι: πρέπει να υπάρξει απάντηση χθες… Είναι καθημερινή η επαφή μου με το υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτό που μας μεταφέρεται είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ότι περιμένουμε την απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η πληροφόρηση υπάρχει προς όλους, είναι δημόσια. Δεν διαφέρει ο Περιφερειάρχης από τους υπόλοιπους πολίτες. Την ιδία πληροφόρηση έχουμε. Η διεκδίκηση είναι διαφορετική και πρέπει να γίνεται επί τη βάσει συνεργασίας και όχι αντιπαραθέσεων”…

Πηγή:ilialive.gr

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close