Written by 21:36 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Η πρώτη σκληρή αντιπαράθεση Φαρμάκη-Κατσιφαρα

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον προκάτοχό του Απόστολο Κατσιφαρα. Αιτία τα έργα στην είσοδο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωση ανέφερε:

«Η ετυμηγορία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για το έργο του πρώην Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, είναι ακόμα νωπή. Παρά ταύτα ο ίδιος, αντί της αυτοκριτικής, επιλέγει τον δρόμο της πόλωσης και της εμμονής σε προεκλογικού τύπου οράματα, που – δυστυχώς για τον ίδιο – ήταν μόνο δικά του, αλλά όχι και των πολιτών της Πάτρας ή πολύ περισσότερο, των πολιτών του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας.

Λυπούμαστε πολύ για τον τρόπο που επιλέγει ο πρώην Περιφερειάρχης να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αναδεικνύει την εμφανή άρνησή του να αποδεχτεί την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, αλλά και την εμμονή του σε μία λογική παρουσίασης απλών «ιδεών» ως έργα. Κάθε άλλο τυχαίο δεν είναι λοιπόν ότι επί των ημερών του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθηλώθηκε στην μοίρα του κομπάρσου και του ουραγού…

Εντούτοις, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουμε στη μοναχική και αδιέξοδη πορεία του. Προτιμούμε να αφιερώσουμε τον χρόνο μας πιο δημιουργικά.

Γι’ αυτό και, άπαξ δια παντός, σημειώνουμε τα εξής:

Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να σχολιάσουμε την αξία του έργου ανάπλασης των εισόδων και εξόδων των τριών μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, την οποία ο ίδιος εκ των υστέρων δείχνει να υποτιμάει τόσο πολύ. Το κάνει, ίσως, γιατί επί των ημερών του απαιτήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να μην φτάσει το έργο, ούτε μέχρι την… κατάθεση προσφορών! Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, αντίθετα, ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες μέσα σε έξι μόνο μήνες. Και το έργο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Και επιπλέον: Ενισχύθηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου με καίριας σημασίας παρεμβάσεις, όπως ο κόμβος στην είσοδο του Αγρινίου, η χιλιομετρική αύξηση των αναπλάσεων και η πλήρης αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led. Κατά συνέπεια, όχι μόνο επιταχύνθηκε αλλά στην πραγματικότητα δόθηκε νέα μορφή σε ένα ακόμα έργο για το οποίο ο πρώην Περιφερειάρχης χρειάστηκε σχεδόν μία ολόκληρη θητεία προκειμένου να… μην το ολοκληρώσει.

Πέραν τούτου, όμως: Ο κ. Κατσιφάρας επιμένει να παρουσιάζει απλές “ιδέες” που ποτέ δεν ωρίμασε – και βέβαια ποτέ δεν υλοποίησε – ως έργα. Τα όνειρα όμως είναι δικαιολογημένα μόνο γι’ αυτούς που… κοιμούνται. Ή για όσους έχουν μάθει μόνο να “λένε” και όχι να “πράττουν”. Η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση προτιμά τα πραγματικά έργα. Και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολιτικής αντίληψης του χθες και του σήμερα.

Γι’ αυτό και τίποτα από όσα παραλήφθηκαν ως εκκρεμότητες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής δεν πετάχτηκε στο «καλάθι των αχρήστων», αν και αυτό θα ήταν ίσως πιο εύκολο. Αντίθετα, προτιμήθηκε ο δύσκολος δρόμος: Της επικαιροποίησης, της ωρίμανσης, της βελτίωσης και της προτεραιοποίησης ΟΛΩΝ των έργων. Με ένα και μοναδικό στόχο: Το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα! Γιατί η Δυτική Ελλάδα έχασε πολλά χρόνια και πρέπει τάχιστα να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το μεγάλο και ουσιαστικό όραμα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα: “Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις”. Αυτό είναι και το δικό μας όραμα. Και αυτό θα ακολουθήσουμε.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα μεγάλη διαφορά στη νοοτροπία της σημερινής Διοίκησης σε σχέση με όσα εκφράζει και εκπροσωπεί ο κ. Κατσιφάρας. Εμείς έχουμε απόλυτη συνείδηση της δημοκρατικής εναλλαγής διοικήσεων και εξουσιών στις δημοκρατίες. Οι πολίτες δίνουν αλλά και αφαιρούν την εντολή. Γι’ αυτό και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν δρα με τη λογική του “αιώνιου” ή του “ελέω Θεού αυτοκράτορα”. Μοναδική φιλοδοξία της, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες για το πραγματικό και ωφέλιμο έργο που επιτελέστηκε.

Μέσα σε εννιά μήνες έγιναν ήδη πολλά. Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας…

Η ανακοίνωση Κατσιφάρα

Ο Περιφερειάρχης με τυμπανοκρουσίες παρουσιάζει απλές παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και νησίδες ως μεγάλη αλλαγή για τη Βόρεια είσοδο της Πάτρας. Έργα για τα οποία είχαμε διασφαλίσει ως Περιφερειακή Αρχή το σύνολο της χρηματοδότησης, 8 εκ €.

Όμως, για την Πάτρα η, πραγματικά, μεγάλη αλλαγή είναι άλλη και για αυτήν ο Περιφερειάρχης δεν λέει κουβέντα.

Δεν λέει κουβέντα για τη συνολική ανάπλαση στη Βόρεια είσοδο της Πάτρας θάβοντας το μεγάλο όραμα των Πατρινών, που παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2019.

Κύριε Φαρμάκη, ή απλά βιάζεστε να ανακοινώσετε κάτι για τη δική σας προβολή ή δεν έχετε το όραμα και την απαιτούμενη πολιτική βούληση

για να διαμορφωθεί Περιαστικό Πάρκο στη Βόρεια είσοδο της Πάτρας

για το πως θα δημιουργηθούν πραγματικοί πνεύμονες πρασίνου

για το πως θα αναδειχθεί το Μουσείο και οι χώροι Πολιτισμού

Κύριε Φαρμάκη όσο και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε τη συνέχιση του έργου μας ως δικό σας οραματικό οίστρο η αλήθεια θα είναι εκεί για να σας διαψεύδει.

Επιτέλους, δουλέψτε για τους πολίτες της Περιφέρειας και όχι, αποκλειστικά, για τη δική σας προσωπική προβολή.

Μπροστά είναι ο δρόμος…..

Γι’ αυτό και όσοι εξακολουθούν να υποτιμούν την κοινωνία ή να αρνούνται τη νέα πραγματικότητα, μάλλον εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνων για τους οποίους ο Δημόκριτος είπε: “Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά”…»

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close