Written by 06:54 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στις Μαριές Ζακύνθου-Φωτ.και Βίντεο

Εφιαλτική ήταν η αποψινή νύχτα για τα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων της Ζακύνθου καθώς για πάνω από 5 ώρες εζησαν την κόλαση της φωτιάς τρία χρόνια μετά τον εφιάλτη του Αυγούστου του 2017.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν με ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να υπάρξει εκκένωση στο χωριο. Για τον λόγο αυτό δύο λεωφορεία πήγαν στο σημείο για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι του χωριού.

 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό εξηγώντας ότι η έναρξη φωτιάς μέσα στη νύχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι καθόλου τυχαία, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος ανακοίνωσε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα φτάσουν στο νησί μας ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Πανόπουλος και πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος από την Πάτρα.

 

 

Πηγή θεματος:ermisnews.gr

Πηγή βίντεο:imerazante.gr

Πηγή φωτο:fb Μαρία Δούνη

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close