Written by 21:18 Featured, Επιστήμη

“Η απόσταση είναι η μόνη λύση για την αποφυγή του κορονοϊού”

Οι εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τον καλό καιρό και το άνοιγμα της εστίασης να συνηγορεί στην πιο χαλαρή εικόνα του κόσμου, έχει θορυβήσει τους επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, ο ιός δεν μας έχει εγκαταλείψει και είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. «Ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου είναι ο συνωστισμός. Καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η αποστασιοποίηση».

Ο ίδιος σημείωσε πως αν οι εικόνες αυτές σημειώνονται τώρα, όσο περνάει το καλοκαίρι, αυξάνεται η θερμοκρασία και έρχονται τουρίστες, τα πράγματα θα είναι πιο σοβαρά. «Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε περισσοτέρους ασυμπτωματικούς φορείς στη χώρα μας. Η μόνη λύση είναι η απόσταση».

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει και επιτήρηση από την πολιτεία για την τήρηση των μέτρων. «Θα τηρηθούν οι αποστάσεις καλύτερα όταν υπάρχει και επιτήρηση και το άγχος του ελέγχου».

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close