Written by 17:32 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος σε παιδιά στην Πάτρα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υλοποίηση δωρεάν προληπτικού ιατρικού ελέγχου σε παιδιά στην Πάτρα, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των παιδιών/μαθητών και των γονέων τους για τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση της καλής υγείας. Δίνεται έμφαση στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία ενημερώνονται για τη σωστή ανάπτυξή τους και την υιοθέτηση νέας συμπεριφοράς αναφορικά με την υγιεινή του σώματος και της όρασής τους.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου Α΄ από Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, κατά τις ώρες από 09:00 έως 14:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή για ραντεβού με την κα Μαίρη Καλύβα στο τηλέφωνο: 2610-332499.
«Ενώνουμε δυνάμεις με οργανώσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως το χαμόγελο του παιδιού για την προστασία της υγείας των παιδιών της Περιφέρειάς μας. Πρόθεσή μας είναι στην πράξη να αποδείξουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη οδηγεί τις δράσεις μας. Το μέλλον της πατρίδας μας στηρίζεται στη καλή υγεία της επόμενης γενιάς και κύρια αποστολή μας είναι η διαφύλαξη και πρόληψη από κάθε ανιχνεύσιμη ασθένεια. Η προγραμματική μας συμφωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενδυναμωθεί και θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close