Written by 17:02 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση του κεντρικού αντλιοστασίου λυμάτων Αιγίου

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του Κεντρικού Αντλιοστασίου Λυμάτων Αιγίου» υπέγραψαν, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον ανάδοχο του έργου.
Πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Κεντρικού Αντλιοστασίου Αιγίου, το οποίο εξυπηρετεί τη διάθεση των λυμάτων της πόλης του Αιγίου προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγίου (ΕΕΛ). Επίσης, δια του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού εξυπηρετεί και τη διάθεση των λυμάτων της ανατολικής Αιγιαλείας.
Με βάση την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια. Πρόκειται να κατασκευαστούν κεντρικοί αποχετευτικοί αγωγοί στους παραλιακούς οικισμούς από το Δήμο Ερινεού έως τον Δήμο Αιγείρας. Είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close