Written by 12:45 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα, Πολιτική

Η πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Δυτική Ελλάδα μετά το lockdown-Φωτ.

Στο Μεσολόγγι βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Δυτική Ελλάδα μετά το lockdown λόγω του Covid-19. Αρχικά ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Μεσολόγγι.

Εκεί συναντήθηκε, όπως βλέπετε και στις φωτό της ιστοσελίδας apoixos.com, με φοιτητές στο εργαστήριο της σχολής. Οι φοιτητές εξέταζαν αθερίνες από την λίμνη Τριχωνίδα, κάτι το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας όμως στην συζήτηση που είχε με τους φοιτητές στάθηκε και στην εξεταστική περίοδο, ρωτώντας τους για τον τρόπο που έδωσαν και εάν δυσκολεύτηκαν με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της πανδημίας.

Αμέσως μετά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου αλιευμάτων και ενημερώθηκε για τη διαδικασία των καπνιστών προϊόντων, όπου η περιοχή του Μεσολογγίου φημίζεται σε ολόκληρη την χώρα. Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε και στο εργαστήριο υδατοκαλλιεργειών και της μονάδας ενυδρείων. Στο εν λόγω εργαστήριο εξετάζεται μια μεγάλη γκάμα ψαριών από τις Ελληνικές θάλασσες ως προς την ανάπτυξη τους. Τέλος η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο εφαρμοσμένης γενετικής και βιοποικιλότητας. Εκεί οι φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί εργάζονται καθημερινά προκειμένου να συμβάλουν στην βελτίωση των χαρακτηριστικών των ψαριών, ώστε να φτάνει το καλύτερο δυνατόν προϊόν στον καταναλωτή.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για τον Κήπο των Ηρώων, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Η ιστοσελίδα apoixos.com παρακολουθεί την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αιτωλοακαρνανία και θα σας ενημερώνει.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Close