Written by 10:29 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Στους δρόμους βγαίνουν την επόμενη Τετάρτη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αχαΐας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μποδιώτη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ.

Επιδίωξε και ήρθε σε συνάντηση με τον διευθυντή της εταιρείας κ. Σταυρόπουλο όπου έθεσε τα εξής ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της Αιγιαλείας:
– Εκκαθάριση στην τιμή της σταφίδας εισοδειας 2019 και εκτίμηση για την καινούργια παραλαβή.
– Προγράμματα “κομφούζιο”(καταπολέμηση ευδεμίδας) μέσω της ομάδας παραγωγών, ζητήσαμε να χρεωθεί ο παραγωγός μόνο με το κόστος (μπουκάλες, φάρμακα, μελέτη), όπως προβλέπεται στον κανονισμό.
– Για την αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας θέσαμε την θέση του συλλόγου και ζητήσαμε ενημέρωση για τις επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
– Για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου και την μη παραλαβή του από την εταιρεία εδώ και τρεις μήνες, την στιγμή που έχουν στα σκαριά την δημιουργία σύγχρονου ελαιοτριβείου.
Στη συνέχεια διένειμαν την προκήρυξη τους σε αγρότες στα γραφεία, υπηρεσία ΟΣΔΕ και το κατάστημα εφοδίων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έκαναν περιοδεία ενημέρωσης στα καφενεία σε αγροτικές περιοχές του Αιγίου.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί και στη μαζική συγκέντρωση που θα γίνει στην Πάτρα, ενώ ως χώρος προσυγκέντρωσης και αναχώρησης από Αίγιο, έχει οριστεί ο κόμβος νοσοκομείου στις 9:30 πμ.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close