Written by 10:24 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

4 ασθενείς με Covid-19 στο ΠΓΝΠ

Παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας τέσσερις ασθενείς οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη, πρόκειται για συμπολίτη από την Αλβανία, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται η σύζυγος και ο γιος τους που επίσης έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, για έναν 67χρονο, κάτοικο Πατρών με καταγωγή από τη Βόρεια Ηπειρο, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» στο Ρίο, καθώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό, για τον 72χρονο από την Ζάκυνθο, ο οποίος έχει διασωληνωθεί, καθώς και έναν Πατρινό ασθενή με υποκείμενο νόσημα που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid -19 για δεύτερη φορά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη, αρνητικά είναι μέχρι στιγμής τα δείγματα που έχουν ληφθεί και αναλυθεί από επισκέπτες που καταπλέουν στο λιμάνι της Πάτρας και οι οποίοι επιλέγονται με βάση τον σχετικό αλγόριθμο. Όπως δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τα δείγματα που ελήφθησαν και αναλύθηκαν είναι όλα αρνητικά και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ που διενεργήθηκαν και το Σαββατοκύριακο.

«Είναι ευχάριστο ότι όλα τα δείγματα μέχρι στιγμής έχουν βγει αρνητικά ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που είναι νοσοκομείο αναφοράς βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι απαραίτητο να μην χαλαρώνουμε και να τηρούμε όλοι τα μέτρα των ειδικών για αποστάσεις ασφαλείας, μη συγχρωτισμό, ατομική υγιεινή κλπ. Κάποιες φορές διαπιστώνω ότι δεν τα τηρούμε και είναι κατανοητή η κόπωση του κόσμου αλλά χρειάζεται όλοι να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Να σημειωθεί πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους τόσο στο λιμάνι της Πάτρας, όσο και στο Αεροδρόμιο του Αράξου.

 

Πηγή:εφημερίδα Γνώμη

(Visited 22 times, 1 visits today)
Close