Written by 20:52 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Αποστάσεις και μάσκες για όλους στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και ανώτατος αριθμός ατόμων στις δικαστικές αίθουσες, καθώς επίσης, αυστηρή τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, σε εφαρμογή της σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, έναντι του κορoνοϊού.

Η νέα κοινή υπουργική απόφαση έχει ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων του κορoνοϊού.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, εισαγγελέας Εφετών Πατρών Γεώργιος Σκλήρης:

> Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου, από τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους γραμματείς, τους συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παριστάμενους εντός των δικαστικών αιθουσών (ακροατηρίων).

> Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, ισχύει για όλους τους εισερχόμενους εντός του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και υποχρεωτική η χρήση αυτής, εφόσον επισκέπτονται τα γραφεία των υπαλλήλων.

> Η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο θα γίνεται ανά ένα άτομο με τήρηση απόστασης ασφαλείας 1,5 μέτρου από όλους.

> Απολυμαντικό χεριών βρίσκεται σε κάθε όροφο του κτιρίου και στην είσοδο αυτού.

> Εντός των αιθουσών των ακροατηρίων, τίθενται ανώτατα όρια. Στις μικρές αίθουσες του ισογείου Νο3 και Νο24 θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 20 ατόμων.

> Στις μεγάλες αίθουσες του ισογείου Νο4, Νο23 και του Β΄ορόφου Νο71 και Νο73 (Εφετείο) θα επιτρέπεται η παρουσία το πολύ μέχρι 35 ατόμων.

> Στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Νο1, Νο2 και Νο3 θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 15 ατόμων.

Πηγή: pelop.gr

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close