Written by 12:12 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Διέρρηξαν το καταφύγιο Πρασουδίου στο Παναχαϊκό

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πάτρας επισκέφτηκαν το καταφύγιο Πρασουδίου στο Παναχαϊκό και διαπίστωσαν ότι είχε πραγματοποιηθεί διάρρηξη.

“Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν τη γεννήτρια πετρελαίου, όλες τις φιάλες γκαζιού και περίπου 15 κουβέρτες. Άμεσα ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστου.

Αν και έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν απόπειρες διάρρηξης και έχουν προκληθεί ζημιές και καταστροφές στο καταφύγιο και στον περιβάλλοντα χώρο του, είναι η πρώτη φορά που η βλάβη είναι τόσο μεγάλη.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται και δεν κατανοούν την προσπάθεια του συλλόγου αλλά και την συμβολή του καταφυγίου στην ορειβατική κοινότητα, σε άλλες ομάδες και συλλόγους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το βουνό, σε σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Τα δύο καταφύγια στο Παναχαϊκό αποτελούν ιδιοκτησία του ΕΟΣ Πάτρας. Η συντήρηση και η λειτουργία των καταφυγίων απαιτούν ένα μεγάλο μέρος από τους λιγοστούς πόρους του συλλόγου και γίνεται με εργασία που προσφέρουν εθελοντικά τα μέλη του.

Τέτοιες ενέργειες δυσχεραίνουν ακόμα πιο πολύ αυτό το έργο. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και θέλουμε να παρακαλέσουμε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης στοeospatras@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2610273912.”, αναφέρει ανακοίνωση.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close