Written by 10:27 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Ανοίξτε το Νοσημάτων Θώρακος για τον κορωνοϊό”

Την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ως νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλεύονται οι ασθενείς κορωνοϊού που δεν χρήζουν περίθαλψης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας προκειμένου να μπορέσει το σύστημα υγείας της περιοχής να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την πίεση από τα περιστατικά που μπορεί να καταφθάσουν από την Ήπειρο ή τη Βόρεια Ελλάδα.
Με επιστολή του στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνει ότι το Νοσημάτων Θώρακος θα μπορούσε με την απαραίτητη υποδομή, τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και τη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό να βοηθήσει για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Ο Ιατρικός σύλλογος της Πάτρας επίσης ζητά να σταματήσουν τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία να παίρνουν δείγματα για κορωνοϊό και προτείνει η διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στην κοινότητα και η ιχνηλάτηση να διενεργούνται από την κρατική/δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Παράλληλα ζήτησε ήδη από τον δήμαρχο Πατρέων να αναλυθεί μοριακά η συγκέντρωση γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close