Written by 10:26 Διεθνή

Το Ισραήλ εγκαινίασε ένα εργαστήριο αναλύσεων στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαινίασε σήμερα ένα κέντρο διεξαγωγής γρήγορων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, που διαθέτει το δικό του εργαστήριο, εντός του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, με το οποίο στοχεύει να διευκολύνει τις αναχωρήσεις και αφίξεις των ταξιδιωτών.
«Έχουμε εδώ ένα πρωτοποριακό σύστημα με ένα εργαστήριο προκειμένου να υποβάλουμε ταχέως σε εξέταση τους ταξιδιώτες που έρχονται ή αναχωρούν από το αεροδρόμιο», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως αυτό θα μπορούσε «να βοηθήσει να επανέλθουν γρηγορότερα, καλύτερα και αποτελεσματικότερα σε φυσιολογικούς ρυθμούς οι αερομεταφορές».
«Θέλουμε να μπορέσουμε να ενώσουμε το Ισραήλ με τον υπόλοιπο κόσμο», συμπλήρωσε, ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί ο ίδιος σε τεστ επισημαίνοντας πως είχε ήδη κάνει τεστ στο γραφείο του.
Το εργαστήριο που έχει εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Ben Gourion του Τελ Αβίβ επιτρέπει να αναλύονται επιτόπου τα τεστ των επιβατών με τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα σε διάστημα 6 ωρών.
Το κόστος της εξέτασης είναι 135 σέκελ (περίπου 33 ευρώ) για το σύντομο αποτέλεσμα και 45 σέκελ (περίπου 11 ευρώ) για τα αποτελέσματα των 14 ωρών, επισήμανε η υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρέγκεβ, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.
Το αποτέλεσμα θα καταχωρείται σε ένα «ιατρικό διαβατήριο», το οποίο θα επιτρέπει ο επιβάτης να αποφεύγει την καραντίνα, ιδίως στις Σεϋχέλλες και το Ντουμπάι.
Το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά 319.500 κρούσματα νέου κορονοϊού και 2.600 θανάτους.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close