Written by 13:22 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία της Πάτρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μία ακόμα κλινική του ΠΓΝΠ, η ΩΡΛ με 24 κλίνες θα μετατραπεί σε κλινική κορωνοϊού. Στο ίδιο νοσοκομείο θα λειτουργήσουν άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Νέες κλίνες θα αναπτυχθούν και στον «Αγιο Ανδρέα» ώστε μαζί με αυτές που λειτουργούν ήδη στο νοσοκομείο να φτάσουν τις 45.

Επίσης μειώνονται κατά 80% τα χειρουργεία και θα αντιμετωπίζονται μόνον τα επείγοντα και τα ογκολογικά περιστατικά.

 

Αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν,όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Πελοπόννησος , μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης του κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ με τη συμμετοχή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

«Επιλέξαμε την ΩΡΛ Κλινική για λόγους πρακτικούς και επιστημονικούς. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Οφθαλμολογική Κλινική η οποία λειτουργεί ήδη ως κλινική κορωνοϊού» εξηγεί ο κ. Καρβέλης.

Σε νέα φάση περιορισμού των χειρουργείων μπαίνουν τα νοσοκομεία μετά από σχετική εντολή του υπουργείου. Θα μειωθούν σταδιακά μέχρι το 80% και θα εκτελούνται μόνον τα επείγοντα και τα ογκολογικά περιστατικά.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Σε καθεστώς ιδιαίτερης επιτήρησης έχει μπει η Δυτική Αχαΐα καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πλέον των 15 κρουσμάτων. Χθες από τα 20 νέα κρούσματα της Αχαΐας τα 7 αφορούσαν τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Με ανησυχεί διότι πρόκειται για μία μικρή πληθυσμιακή ομάδα. Βρίσκομαι σε διαρκή συνεργασία με τον δήμαρχο. Τον έχω ενημερώσει ώστε να δοθεί βαρύτητα στα σχολεία και στους ελέγχους ώστε να μην κυκλοφορεί κανείς χωρίς μάσκα. Για το τελευταίο έχω μιλήσει και τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον κ. Μιχαλόπουλο ώστε να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι» μας είπε ο κ. Καρβέλης.

Πηγή: pelop.gr

(Visited 19 times, 1 visits today)
Close