Written by 12:13 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Η “μπούκα” της δεκαετίας με λεία 500.000 ευρώ σε εργοστάσιο εργόχειρων στο Βαρθολομιό-Φωτ.

Πρωτοφανές είναι το χτύπημα αγνώστων δραστών σε μεγάλη μονάδα παραγωγής εργόχειρων και κεντημάτων Μπράτη στο Βαρθολομιό με λεία που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ σε εμπορεύματα, πρώτες ύλες και άλλα υλικά. Η μονάδα παρέμενε κλειστή τους τελευταίους μήνες λόγω εκκαθάρισης και το πρωί του περασμένου Σαββάτου, αυτόπτες μάρτυρες είδαν όπως κατήγγειλαν μελαμψούς άντρες, πιθανόν ΡΟΜΑ στην πίσω πλευρά του εργοστασίου να αδειάζουν το χώρο.

Άμεσα ενημέρωσαν την οικογένεια των ιδιοκτητών που πηγαίνοντας στο σημείο είδαν μόνο τα χνάρια των δραστών αλλά όχι και τους ίδιους, που προφανώς κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή… Άλλωστε φαίνεται πως είχαν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο Άγγελος Μπράτης περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε ο ίδιος και η οικογένειά του όταν έφτασαν στο εργοστάσιο. “Είχαν κόψει την περίφραξη στην πίσω πλευρά και είχαν ανοίξει δρόμο. “Η πόρτα του εργοστασίου ήταν ανοικτή και η εικόνα… για να πάθεις εγκεφαλικό. Από το χώρο του καταστήματος λιανικής είχαν πάρει τα πάντα, εσώρουχα, μαγιό, είδε μπεμπέ, όλα είχαν φύγει. Στην αποθήκη με τα στοκ εμπορεύματα είδαμε μόνο τα ράφια, ενώ και στο γραφέιο ήταν όλα άνω κάτω” είπε ο κ. Μπράτης. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και κεντήματα προγόνων των ιδιοκτητών της εταρίας, κειμήλια που χρονολογούνται από το 1900.

Οι δράστες είχαν πάρει ακόμα και της μπαταρίες από τις βρύσες στις τουαλέτες… Το τμήμα με τις δαντέλες δεν είχε γλιτώσει ενώ ένα άλλο σημαντικό κομμάτι στον αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου είχε κάνει φτερά.

“Το 2008 μετά το σεισμό, λόγω των ζημιών που είχαμε στο σπίτι μας, μεταφέραμε αρκετά πράγματα στο εργοστάσιο. Ε και αυτά τα πήραν” σχολίασε ο κ. Μπράτης.

Οι διαρρήκτες δεν άφησαν εκτός στόχου, ούτε τον εξοπλισμό και τα οχήματα της εταιρίας. Πήραν τα κομπρεσέρ, ενώ και από το κλάρκ άρπαξαν καλώδια και μπαταρίες. Όλα τα άλλα οχήματα είχαν παραβιαστεί και οι δράστες είχαν προσπαθήσει να πάρουν ακόμα και τις μηχανές.

Όπως είπε ο κ. Μπράτης, το εργοστάσιο που πριν χρόνια λειτούργησε στην επωνυμία, “Άγγελος Μπράτης και ΣΙΑ ΟΕ” και από το 2014 ως “Χρυσούλα Μπράτη – Διονύσης Χούνος” είτε τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης και δεν λειτουργούσε. Ωστόσο το επέβλεπαν τακτικά οι ιδιοκτήτες και είχαν τοποθετηθεί και κάποιες κάμερες ασφαλείας, που όπως σχολίασε ο κ. Μπράτης, “… κάποιος τις ξήλωσε”.

“Το θράσος αυτών που έκαναν αυτή την καταστροφή ήταν τεράστιο…Μια πόρτα βρήκαμε απαραβίαστη, αλλά ανοικτή. Αυτό είναι θέμα που θα διερευνήσουμε . Για μένα όλοι είναι ένοχοι και όλοι αθώοι” συμπλήρωσε.

Οι δράστες φεύγοντας άφησαν πίσω τους και σε απόσταση 100 μέτρων διάσπαρτα κάποια από τα κλοπιμαία. Οι δράστες φαίνεται πως “εργάζονταν” εδώ και μέρες και από το βράδυ έως το πρωί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, είχε περιορίσει σημαντικά τα μάτια που θα μπορούσαν να τους δουν.

“Είχαν θράσος… κάποιοι ήταν καθοδηγητές και τσιλιαδόροι… Αυτόπτης μάρτυρας που μας ειδοποίησε για οκτώ άτομα έξω από το εργοστάσιο και φυσικά είναι άγνωστο πόσοι ήταν μέσα. Η μεταφορά πρέπει να γινόταν αρκετές ημέρες – κοντά δύο νταλίκες πράγματα πήραν…” σχολίασε ο κ. Μπράτης.

Ο Άγγελος Μπράτης μίλησε και για την συνδρομή της Αστυνομίας. Μάλιστα από τις πρώτες έρευνες βρέθηκαν κάποιοι εμπλεκόμενοι με ελάχιστα κλοπιμαία στα χέρια τους, γεγονός που συγκλόνισε τους ιδιοκτήτες.

“Υποδείξαμε κάποια πράγματα στην Αστυνομία από τα στοιχεία που είχαμε. Τι έχουν κάνει τι έχουν βρει αυτοί ξέρουν. Θα κάνουμε κινήσεις με στοιχεία και θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου αν έχει δει κάτι…” είπε.

Πικρία…

Ο Άγγελος Μπράτης δεν έκρυψε την πικρία του για τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας.

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς τους αστυνομικούς που έχουν προσπαθήσει για την υπόθεση. Όμως το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί, γιατί δεν υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση ανάλογη του μεγέθους της κλοπής” δήλωσε ο κ. Μπράτης.

“Αυτό είναι αποτέλεσμα της παραβατικότητας και της ατιμωρησίας , δεν είναι ικανή η ΕΛ.ΑΣ. το υπουργείο, η Περιφέρεια να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Ζήσαμε μια μεγάλη οικονομική κρίση, ζούμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού και τολμώ να πω πως αν το επίσημο κράτος δεν δώσει βάση στο θέμα της δικαιοσύνης, η Ελλάδα μας θα καταστραφεί και δεν θα μπορούμε να ζούμε στον τόπο μας απολαμβάνοντας την ελευθερία μας. Όσο για τον κίνδυνο – που κάποιοι σε κλοπή έχει κινδυνέψει η ζωή τους δεν θα αντέξουν και ή θα αποχωρήσουν ή θα κοιτάξουν την υγεία τους” τόνισε αγανακτισμένος ο κ. Μπράτης.

Ως δημοτικός σύμβουλος, ως πολίτης, ως πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ηλείας, λέω ότι η παραβατικότητα συνεχίζεται και προκαλεί. Τα λαθραία, τα κλεψιμέικα και όλα αυτά, κυκλοφορούν μέχρι και έξω από τη Βουλή… Οι βουλευτές βλέπουν την πραμάτεια κάποιων στα πεζοδρόμια, το βλέπουν εθελοτυφλούν και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα σε όλους του επαγγελματίες της χώρας… Αυτό το παρεμπόριο έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, στους νόμιμους επαγγελματίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι για τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη, από τον πρώτο έως τον τελευταίο της ιεραρχίας. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δίνουν τη ζωή τους για τη δικαιοσύνη, υπάρχουν όμως και δειλοί που μπορεί να φοβούνται, να απειλούνται..” Ήταν το τελευταίο σχόλιο, ενώ σημείωσε πως το εργοστάσιο απασχολούσε δεκάδες άτομα στο παρελθόν, ήταν λειτουργικό και θα μπορούσε να λειτουργήσει πάλι μετά την εκκαθάριση…

 

Πηγή:ilialive.gr

(Visited 133 times, 1 visits today)
Close