Written by 09:50 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Δέκα εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό χθες στα νοσοκομεία της Πάτρας

Η μείωση των νέων κρουσμάτων σε 29, και τα δέκα εξιτήρια που δόθηκαν χθες σε ασθενείς κορονοϊού από τα νοσοκομεία της Πάτρας, καλλιεργούν ελπίδες για τη διατήρηση μιας σταθερής και ελεγχόμενης κατάστασης στην περιοχή.

Παράλληλα η Πάτρα ετοιμάζεται να δεχτεί διασωληνωμένους ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν στη ΜΕΘ κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» έχει μεταφερθεί περιστατικό από τη Λάρισα.

Χθες νοσηλεύονταν 13 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ, 6 στη ΜΕΘ και το 10χρονο κοριτσάκι από το Αγρίνιο στις κλίνες κορονοϊού της Παιδιατρικής Κλινικής.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 17 ασθενείς στην κλινική και 5 στη ΜΕΘ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι αν χρειαστεί να δεχτούμε και περιστατικά από όποιο σημείο της χώρας χρειαστεί. Πλέον η πανδημία δεν έχει σύνορα» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα για νοσηλεία κρουσμάτων από τη Βόρεια Ελλάδα.

«Χθες είχαμε σύσκεψη στον “‘Αγιο Ανδρέα” όπου αναπτύσσουμε δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και είμαστε έτοιμοι και για μία ακόμα. Επίσης στην Κόρινθο όπου πήγα χθες ετοιμάζουμε ΜΕΘ με 7 κλίνες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Προς το παρόν όχι μόνον δεν έχει πιεστεί το σύστημα της περιοχής μας αλλά δεν έχουμε περάσει καν στο β΄ στάδιο του σχεδιασμού μας» μας είπε ο κ. Καρβέλης εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αρχίσει να υπάρχει μία σταθερότητα στα κρούσματα και από Δευτέρα να αρχίσει η πτωτική πορεία της καμπύλης καταγραφής τους.

 

Πηγή: pelop.gr

(Visited 24 times, 1 visits today)
Close