Written by 11:09 Featured, Ορθοδοξία, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Το μικρό θαύμα στην καρδιά της Αφρικής από τον Πατρινό Μητροπολίτη Κανάγκας, Θεοδόσιο- Η προσφορά από το Αγρίνιο

Ενα νέο oρθόδοξο μοναστήρι χτίζεται, πλέον, στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου. Ο λόγος για την πρώτη κοινοβιακή ιερά ανδρώα μονή της Ιεράς Μητρόπολης Κανάγκας στο Κογκό, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Τον θεμέλιο λίθο, μάλιστα, έθεσε ο Μητροπολίτης Κανάγκας, Θεοδόσιος, ο οποίος είναι πατρινής καταγωγής και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Να σημειωθεί ότι οι οικοδομικές εργασίες της νέας Μονής ξεκίνησαν χάρη στην συνδρομή δωρήτριας από το Αγρίνιο, η οποία προσέφερε χρηματικό ποσό, μέσω του προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγρίνιου «Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Τριάντη.

Παράλληλα, το έργο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συλλόγου Πατρών «Ιερός Χρυσόστομος», Ευστάθιος Μαλάκης. Αρχικά θα χτιστεί ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και δύο κελιά για να καλυφθούν οι υποτυπώδεις αρχικές ανάγκες της Μονής, με το αρχιτεκτονικό γραφείο της Μπέκυ Φιλιπποπούλου-Γεννάτου και της Φωτεινής Γεννάτου να έχει αναλάβει ευγενώς την εκπόνηση του συνολικού σχεδιασμού και των αναλυτικών μελετών όλων των κτηρίων του μοναστικού συγκροτήματος.

 

Πηγή:pelop.gr

(Visited 12 times, 1 visits today)
Close