Written by 09:35 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Καλύτερη εικόνα τις τελευταίες ώρες στα νοσοκομεία της Πάτρας

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 34 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 στην Αχαΐα, 20 στην Αιτωλοακαρνανία και μόλις ένα στην Ηλεία.
«Φαίνεται μετά την επιπέδωση της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή μας, τις τελευταίες δύο μέρες έχουμε τάση μείωσης της καμπύλης,γεγονός που αποτυπώνεται και από τις νοσηλείες που έχουμε στα νοσοκομεία μας»,ανέφερε στην εφημερίδα «Γνώμη » ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, τα νοσοκομεία της Πάτρας έχουν πάρει μια «ανάσα» σε σχέση με την πίεση που είχαν δεχθεί το προηγούμενο διάστημα καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώνεται. Χθες νοσηλεύονταν 44 ασθενείς στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, όταν ένα 24ωρο πριν ξεπερνούσαν τους 50 ασθενείς.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» νοσηλεύονται 23 ασθενείς, εκ των οποίων οι 9 στην ΜΕΘ Covid -19 (εκ των οποίων οι πέντε διασωληνωμένοι και άλλοι τέσσερις με αναπνευστική υποστήριξη) και οι υπόλοιποι 14 στην αντίστοιχη Κλινική.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 4 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19 και άλλοι 17 στην Κλινική Κορωνοϊού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιστημονική και νοσηλευτική ομάδα των ΜΕΘ Covid -19 και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει στη ζωή τους ασθενείς με κορωνοϊό ώστε να βγουν νικητές από αυτή τη δύσκολη μάχη. Τα περιστατικά που προσέρχονται στα νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση εισάγονται στην Μονάδα, τους παρέχεται αναπνευστική υποστήριξη με δύο ειδών μάσκες που έχουν στην διάθεσή τους οι γιατροί ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης, εξαντλώντας όλα τα «όπλα» και γι’ αυτό παρατηρείται μείωση των διασωληνωμένων ασθενών. Το μεγάλο στοίχημα όλων είναι να σωθούν ζωές από τον φονικό ιό.

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, χθες το πρωί, απεβίωσε ένας 67χρονος ασθενής από την περιοχή μας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ ΠΓΝΠ και έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

 

Πηγή:εφημερίδα Γνώμη, gnomip.gr

(Visited 24 times, 1 visits today)
Close