Written by 14:51 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Υπογράφηκε η σύμβαση για κτίριο «Κόλλα»

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης (χθες), στα Γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Ακτή Δυμαίων, η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος Αμαλίας – Παντανάσσης – Αγίου Ανδρέου, γνωστό ως κληροδότημα «Αδελφών Κάλλα».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πλήρης επισκευή – αποκατάσταση του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο μέσα από την αναβίωσή του και την μετατροπή του σε χρηστικό, επιτυγχάνεται η απόδοσή του ξανά στην πόλη μας.

Το ακίνητο επί δεκαετίες ήταν αφημένο στην τύχη του – ακόμα και όταν φιλοξενούσε υπηρεσίες του Δήμου μας – με αποτέλεσμα να υποστεί την φθορά του χρόνου και να εμφανίσει σταδιακά σημάδια ερημοποίησης.

Τα τελευταία εννέα χρόνια παρέμενε κλειστό, καθώς η χρήση του ήταν επισφαλής. Να σημειωθεί πως παρά την ύπαρξη σχετικής μελέτης που αφορούσε την επισκευή του κτιρίου που εκπονήθηκε από το Δήμο, για λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία ανήκει , ουδέποτε η πολιτεία διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως και τόσα άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια που υπάρχουν στην πόλη, δεν επελέγη για χρηματοδότηση ούτε όταν η Πάτρα έγινε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αντίθετα επιλέχθηκαν ακίνητα ιδιωτών τα οποία και χρηματοδοτήθηκαν.

Όταν η Πάτρα ήταν όχι απλά πρωτεύουσα αλλά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το χρήμα έρεε άφθονο, σπαταλήθηκαν 27 εκ. ευρώ και τίποτα δεν έμεινε στον Πατραϊκό λαό.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Close