Written by 11:35 Featured, Διεθνή

“Διαφωνώ απόλυτα αλλά θα γίνει ομαλή μετάβαση”

Σε δήλωση του ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά προτίθεται να παραιτηθεί ειρηνικά.

«Παρόλο που διαφωνώ απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου» πρόσθεσε.

Πριν από λίγο ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι το Κογκρέσο επικύρωσε την ψηφοφορία του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων.

Νωρίτερα είχαν απορριφθεί ρεπουμπλικανικές ενστάσεις για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια. Συγκεκριμένα, η Γερουσία απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (92 έναντι 7 ψήφων) πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια, συνεχίζοντας μια διαδικασία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close