Written by 16:23 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Βάρδα Ηλείας

Στους ρυθμούς του κορωνοϊού κινείται η Βάρδα τις τελευταίες ημέρες. Αν και η Ηλεία έδειχνε να είναι “ήρεμη” σε ότι αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού, η περιοχή της Βουπρασίας βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο του υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μετά τα θετικά κρούσματα στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, νέα κρούσματα παρουσιάζονται καθημερινά κυρίως στην περιοχή της Βάρδας.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είχαν επισκεφθεί τις προηγούμενες ημέρες την κωμόπολη και μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε, επιστρέφει σήμερα για νέο κύκλο rapid test προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική έκταση της μόλυνσης από τον covid19 στην περιοχή.

Μάλιστα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν επί τρεις ημέρες για να κάνουν τεστ όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι, αλλά και εργάτες γης.

Ιδιαίτερα στο θέμα των εργατών γης, η εμφάνιση κρουσμάτων σε αυτούς, μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια υγειονομική βόμβα. Γιατί μιλάμε για έναν πληθυσμό Πακιστανών και Μπαγκλαντέζων που ξεπερνά τους 6.000 και εκτείνεται και στη Δυτ. Αχαΐα, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές μέσα σε θερμοκήπια που έχουν μετασκευάσει σε καλύβες και άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Το βάρος του ΕΟΔΥ υγειονομικά πέφτει αυτή την ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πέρα από τα τεστ που έγιναν από τα κλιμάκιά του, πολλοί πολίτες, ανήσυχοι για την εξέλιξη του κορωνοϊού, μετέβησαν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά ιατρεία για να κάνουν μοριακό τεστ.

 

ΠΗΓΗ: ILIALIVE.GR

(Visited 68 times, 1 visits today)
Close