Written by 08:47 Featured, Ελλάδα

Έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ-Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική-Πελοπόννησο- Βίντεο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, που προκλήθηκε μετά από μεγάλη έκρηξη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέβησαν στο σημείο και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστών.

Επιτόπου μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη και εξελίσσεται καλά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο πυροσβεστικό σώμα. Σύμφωνα με το ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά προκλήθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από το blackout  έμειναν χωρίς ρεύμα έως και 1,30 ώρα το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική  οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι. Συνολικά ένα εκατομμύριο κάτοικοι δεν είχαν ρεύμα.

Ο κ. Σκρέκας είπε «θα δούμε τί έχει συμβεί αφού πρώτα αποκαταστήσουμε την βλάβη». Κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη στην περιοχή για να διαπιστώσει την τοξικότητα του νέφους. Από την διακοπή χτύπησε alert και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πηγή: www.skai.gr

(Visited 24 times, 1 visits today)
Close