Written by 20:57 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Σε επιφυλακή οι αρχές για τον κορωνοϊο- Τα ενεργά κρούσματα σε Πάτρα και Αχαΐα- Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες μέρες

Στο κόκκινο είναι από σήμερα όλη η Αχαϊα. Τα κρούσματα συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Χθες εντοπίστηκαν 95 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το 80% να εντοπίζεται στην πόλη της Πάτρας.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες και οδήγησε στην απόφαση για γενίκευση του lockdown σε όλο το νομό Αχαϊας, μια εβδομάδα μετά την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στην Πάτρα, είναι τα ενεργά κρούσματα.

Στα τέλη Ιανουαρίου στην Πάτρα είχαμε 206 ενεργά κρούσματα και χθες 12 Ιανουαρίου ο αριθμός έχει εκτοξευτεί στα 732.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Αχαϊα. Στα τέλη Ιανουαρίου στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαϊας είχαν απευθυνθεί μόλις 6 ασθενείς κορωνοϊού, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ο αριθμός έφθασε στα 15 άτομα και προστέθηκαν άλλα 15 το τελευταίο τριήμερο. Το Κέντρο Υγείας κάτω Αχαϊας αυτή τη στιγμή παρακολουθεί 45 κρούσματα.

Μόλις χθες πήγαν στο κέντρο υγείας 10 άτομα για να ζητήσουν βοήθεια και συμβουλές για τον κορωνοϊό.

Στις δυο κλινικές κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας νοσηλεύονται συνολικά 32 άτομα και 7 άτομα στις 12 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πληροφορίες θέλουν τρία άτομα που νοσηλεύονται στις κλινικές να «κινδυνεύουν» με εισαγωγή στη ΜΕΘ λόγω επιδείνωσης της κατάστασής τους.

Στο γενικό νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 42 άτομα στην κλινική κορωνοϊού και άλλοι 4 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Close