Written by 09:54 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής από το ΚΚΕ (μ-λ) για Κουφοντίνα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ):

Η επίθεση του συστήματος θυσιάζει ζωές και δικαιώματα – Η απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση και στη μαζική αντίσταση!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 05/03 5:00μμ Πλ. Γεωργίου

Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας, που εκφράστηκαν στο δρόμο, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Τις κινητοποιήσεις για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών και μαθητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στην «πανεπιστημιακή αστυνομία». Κινητοποιήσεις που δυσκόλεψαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις καταστολής απ΄ το να τις διαλύσει ή να τις προβοκάρει. Παρόλο που αυτό αποτελεί ένα μόνιμο μέλημα της κυβέρνησης και συνολικότερα του συστήματος της εξάρτησης και της καταπίεσης – εκμετάλλευσης. Κινητοποιήσεις που έδωσαν τη δυνατότητα σε κομμάτια λαού και νεολαίας να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια συνολικότερη επίθεση, που διεξάγει καθημερινά και ασταμάτητα το σύστημα απέναντι στο λαό. «Σπάζοντας» και τις απαγορεύσεις του.

Οι κινητοποιήσεις για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, στις οποίες συνέβαλε κι ο συντονισμός και η κοινή δράση Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων της Αριστεράς, παρά τις διαφορετικές οπτικές τους για το θέμα και τα όποια προβλήματα εκφράστηκαν στην μεταξύ τους συνεργασία, πήραν τις τελευταίες μέρες πολύ μεγαλύτερη διάσταση και έκταση. Και ήταν θετικό το γεγονός πως οι χαμηλής μαζικότητας αρχικές κινητοποιήσεις, που κινδύνευαν απ’ την πίεση ή και την άσκηση της καταστολής, μαζικοποιήθηκαν. Έθεσαν ωστόσο ταυτόχρονα και μια σειρά ζητήματα πάνω στα οποία πρέπει να προβληματιστεί ο κάθε αγωνιστής και αφορούν την ανάγκη πολιτικοποίησης, μαζικοποίησης και συνολικοποίησης των αντιστάσεων.

Ο στόχος ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ κινητοποιήσεων αποτελεί μια μόνο πλευρά της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στην εντεινόμενη φασιστικοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής. Μια πολιτική, που τη βλέπουμε και με την καθημερινή αστυνομοκρατία παντού, και με τις απαγορεύσεις, και με το ξύλο, και με τα πρόστιμα στο λαό, και με τις προσαγωγές και με τις συλλήψεις, και με την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, και με το χτύπημα απεργιών και με τα σχέδια παραπέρα ελέγχου των σωματείων.
Η πολιτική αυτή ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στη φύση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, για να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις και στην ίδια τη ζωή των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού. Δεν υπάρχει κανένα λεγόμενο «κράτος δικαίου», το οποίο επικαλούνται όλοι, επικριτές ή όψιμοι υποστηρικτές του απεργού πείνας. Ούτε μπορεί το αίτημα ενός κινήματος αντίστασης να περιορίζεται στην «αποκατάστασή (!!!) του κράτους δικαίου» και στην «εφαρμογή των νόμων του κράτους». Υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, σαν δημοκρατικό δικαίωμα του συγκεκριμένου κρατούμενου. Διακρίνουμε ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις που εξελίσσονται περιέχουν στοιχεία έκφρασης γενικότερης οργής, αγανάκτησης που σωρεύεται τα τελευταία χρόνια, με την πανδημία να παίζει καταλυτικό ρόλο. Οι μαχόμενες λαϊκές αριστερές δυνάμεις, αυτά τα στοιχεία οφείλουν να αναδείξουν διακριτά και αντιπαραθετικά απέναντι στις αστικορεφορμιστικές δυνάμεις.
Διακρίνουμε τον κίνδυνο η κατάσταση να διαμορφωθεί πρόσφορη για τον – πρώην κυβερνητικό – ΣΥΡΙΖΑ, στην υπηρεσία μιας «θεσμικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που θέλει να ασκήσει, αλλά και για την όποια (σαφώς μικρότερη απ΄ το παρελθόν) «αξιοποίηση» του κινήματος σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Αναδείχτηκε η πλήρης απουσία του ΚΚΕ απ΄ τις κινητοποιήσεις, που αποδέχεται ξανά το πλαίσιο κίνησης των ορίων που θέτει η αστική νομιμότητα.
Διακρίνουμε τις προσπάθειες του Α/Α χώρου να βγει (?) προσωρινά, από ένα τέλμα πλήρους αδράνειας απέναντι σε όλο το φάσμα της μέχρι τα τώρα επίθεσης του συστήματος (εργατικά – λαϊκά – δημοκρατικά ζητήματα, περίθαλψη, εκπαίδευση), παρουσιαζόμενος μάλιστα και ως υποστηρικτής της «17Ν» η οποία κατά την ύπαρξή της πρόβαλε θέσεις, έως και αντιθετικές μ΄ αυτό το χώρο!
Συμπερασματικά οι λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις πρέπει να υπηρετήσουν τις αιχμές της καθημερινής άγριας επίθεσης στο λαό και τη νεολαία, για «χίλιους και δύο» λόγους:

Η πανδημία, στην οποία η κυβέρνηση και το σύστημα έχει αφήσει αθωράκιστο το λαό μας, εδώ κι ένα χρόνο, εξαθλιώνοντας συνεχώς το σύστημα Περίθαλψης, έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κρούσματα και νέους νεκρούς καθημερινά!

Οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε αντεργατικά κάτεργα, αλλά και σε υγειονομικές βόμβες! Πλάι στα χθεσινά αντεργατικά νομοσχέδια και νόμους, ετοιμάζονται νέα, σφοδρότερα!Το φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας δε σταματά ν’ απλώνεται!

Η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο σκληρά ταξική σ’ όλες της τις βαθμίδες, συνοδευόμενη απ’ την καταστολή και την αστυνομοκρατία!

Δεν έχουμε «τελειώσει» με το φασισμό και τους νέο-ναζί!

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τους λαούς και οι ανταγωνισμοί των ισχυρών σε Ελλάδα και Τουρκία, με την επικυριαρχία των ΗΠΑ και ΕΕ να εγκυμονεί νέους τυχοδιωκτισμούς, εθνικισμούς, πολέμους, προσφυγιά!

Οργάνωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση και μαζική πάλη! Αυτός είναι ο δρόμος του λαού!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ!

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΖΩΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΚΚΕ(μ-λ)

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close