Written by 14:26 Πολιτική

Συνάντηση Αλεξοπούλου- Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών

Με τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια πραγματοποίησε συνάντηση η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, για θέματα επενδύσεων και εξωστρέφειας της οικονομίας, καθώς υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται ο οργανισμός Enterprise Greece, που αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα.

Πρωτεύων στόχος, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, εξού και οι ενέργειες της Κυβέρνησης συγκλίνουν στο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Η υλοποίηση διεθνών επενδύσεων, αποτελεί μοχλό για την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο των Εξωτερικών, έχουν “κάνει μόδα την Ελλάδα” στους παγκόσμιους επενδυτικούς κύκλους.

Συζητήθηκε ότι με συνεργασία των τοπικών φορέων και της Κυβέρνησης, πρέπει “να γίνει μόδα” και η Αχαΐα. Να προβληθούν με τρόπο συγκροτημένο και μεθοδικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού και της Δυτικής Ελλάδας, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις μεταφορές. Να αναδειχθεί η πρωτοπορία στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, και να προσελκύσουμε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Στην συνάντηση, συζητήθηκε και η πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλου, να τιμηθεί η Δημοκρατία της Αϊτής, ως η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821. Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο ενώ τα Καλάβρυτα και ολόκληρη η Αχαΐα βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την Βουλευτή πως το Υπουργείο εξετάζει ήδη τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονται, για να αναλάβει η χώρα μια τέτοια πρωτοβουλία.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close