Written by 12:25 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας- Καταγγελίες για μη τηρηση μέτρων για τον κορονοϊό

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αχαϊας γνωστοποιεί την πρόθεσή της να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ειδικό σχολείο στο Μπεγουλάκι, καθώς όπως αναφέρεται υπάρχουν κρουσμάτα κορονοϊού και δεν έχουν ληφθεί μέτρα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ δεν έχει πάρει κανένα ουσιώδες μέτρο για τα Ειδικά Σχολεία παρόλο που τα κρατάει ανοιχτά μέσα στην Πανδημία. Μετά από ένα χρόνο εξακολουθεί να «αστειεύεται» με την υγεία των συναδέλφων, των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους. Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας τους έχει αφήσει όλους, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο μαθητή ειδικού σχολείου του Πειραιά, κάνοντας έκκληση για λήψη πρόσθετων μέτρων, την ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία στην περιοχή μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί περιοχή αυξημένου κινδύνου για τον κορονοϊό.

«Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη ολοκληρωμένης, ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης και μέριμνας, η οποία όμως απουσιάζει προκλητικά», «το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών».

Το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) της Πάτρας με 240 ψυχές (καθηγητές, καθηγήτριες, ΕΕΠ, ΕΒΠ, μαθητές μαθήτριες και εκατοντάδες οικογένειες) μετρώντας σήμερα τέσσερα κρούσματα και ακόμη τέσσερις στενές επαφές και ίσως αρκετές παραπάνω που δεν γνωρίζουμε, παραμένει ανοιχτό.

Το παράδοξο είναι πώς οι τοπικές αρχές υγείας και εκπαίδευσης αποφάσισαν να κλείσουν το μισό σχολείο, ανεξάρτητα αν καθημερινά δεκάδες καθηγητές πηγαινοέρχονται και στα δύο κτίρια.

Απαιτούμε τώρα από την πολιτική ηγεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να λύσει τα χέρια των τοπικών φορέων που συνεργάζονται και εφαρμόζουν τις εγκυκλίους για το ποιο σχολείο θα κλείσει και θα ανοίξει. Επιπλέον οφείλουν να καταλάβουν πώς τα ειδικά σχολεία λειτουργούν υπό απαράδεκτες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε πιθανή περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης εξαιτίας αυτών των λανθασμένων αποφάσεων θα αναζητήσει ευθύνες από κάθε αρμόδιο.

Κατά κοινή ομολογία, είναι γνωστό στην κοινωνία της Πάτρας, πως τα παιδιά του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.- Λ. Πατρών είναι κλεισμένα σε σχολεία κλουβιά. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την επιλογή των αρμόδιων φορέων για το ποιος θα μείνει υγιής και ποιος όχι. Δεν είμαστε πιόνια σε κάποιο παρανοϊκό επιτραπέζιο παιγνίδι. Έλεος, είμαστε άνθρωποι, και είμαστε εκτεθειμένοι σε έναν κίνδυνο που δεν κάνει διακρίσεις.

Διεκδικούμε: ΆΜΕΣΑ να επανεξετάσουν το αίτημα αναστολής λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων για όσο η περιοχή βρίσκεται στο “μώβ” και με αυτό τον τρόπο να συνδράμουν στην αποφυγή ενδεχόμενων ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΩΝ εξελίξεων.

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους συναδέλφους και τους γονείς σε μαζική συμμετοχή σε διαμαρτυρία, τη Δευτέρα 8/3/2021 και ώρα 12μ. στο κτίριο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Πατρών στο Μπεγουλάκι. Επιπλέον προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11:00 – 14:00.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close