Written by 09:57 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Nα ανοίξει τώρα η εστίαση”

«Το πείραμα απέτυχε! Κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Η εστίαση πρέπει να ανοίξει τώρα, καθώς μόνο στα καταστήματα μπορεί να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία αφού ως χώροι που τηρούνται τα μέτρα ελέγχονται».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου με αφορμή τις νέες εικόνες συνωστισμού που κατεγράφησαν στην Πάτρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καταθέτοντας την συνδικαλιστική, αλλά και προσωπική του άποψη που εκφράζει όμως την… κοινή λογική!
«Η εστίαση και το λιανεμπόριο πλήρωσε το μεγαλύτερο οικονομικό τίμημα για να καταφέρουμε να περιορίσουμε την πανδημία. Όμως το μοντέλο απέτυχε κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από την πρώτη κιόλας ημέρα της δεύτερης καραντίνας, όπου όλοι είναι έξω.

 

Μπορεί ο κόσμος να έχει ανάγκη από κοινωνικοποίηση , όμως το φαινόμενο είναι πλέον πλημμυρικό. Η ατομική ευθύνη, η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας, αλλά και προς όλους τους επαγγελματίες και τους 30.000 εργαζόμενους στην Αχαΐα στο χώρο της εστίασης που υποφέρουν χάθηκαν…

Καταστραφήκαμε οικονομικά και αυτό που μας πληγώνει περισσότερο είναι οι εικόνες συνωστισμού στις σκάλες, στη Μαρίνα, στις πλατείες! Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε αφού όλοι είναι έξω και μαζεύονται σε σπίτια και κοινόχρηστους χώρους χωρίς μέτρα ποιος είναι ο λόγος που κρατούν κλειστά τα μαγαζιά μας. Η μόνη λύση, το αντίδοτο από την στιγμή που το πείραμα απέτυχε είναι να ξανανοίξει η εστίαση τώρα, καθώς στις επιχειρήσεις μας μόνο μπορεί να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ελεγχόμαστε καθημερινά…», τόνισε ο κ. Στεργίου θέτοντας όμως και την παράμετρο της επαναλειτουργίας των καταστημάτων με τους όρους που φέρεται να βάζουν οι ειδικοί, όπως η μη λειτουργία των κλειστών χώρων.

«Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν την εστίαση μόνο για έξω, καθώς έτσι αποκλείουν το 50% των καταστημάτων, ενώ βάζουν οριστική ταφόπλακα και στα νυχτερινά καταστήματα, τα οποία παραμένουν κλειστά για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι οι καφετέριες και τα εστιατόρια. Δηλαδή, μας λένε να ανοίξουμε τους εξωτερικούς χώρους και σε περίπτωση βροχής ή δυνατού αέρα να διώξουμε τους πελάτες μας με αποτέλεσμα να ανοίγουμε νέες πληγές. Δεν αντέχουμε άλλο. Θέλουμε να ανοίξουμε, με όλα τα υγειονομικά μέτρα και να μην ξανακλείσουμε, γιατί ο κλάδος μας δεν αντέχει άλλο», κατέληξε ο κ. Στεργίου.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ εν όψει της επαναλειτουργίας της εστίασης ζητά να επιτραπεί κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός του προσωπικού των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού από πελάτες σε εργαζόμενους, αφού στα καταστήματα εστίασης είναι αδύνατη η χρήση μάσκας από τους πολίτες που απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους.

Πηγή: εφημερίδα Γνώμη

 

(Visited 52 times, 1 visits today)
Close