Written by 09:48 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Μέσα Απριλίου ξεκινά η λειτουργία του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στην Πάτρα

Θέμα ημερών είναι η λειτουργία του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί του πληθυσμού της περιοχής, δεδομένου ότι είναι μέχρι τώρα χαμηλά τα ποσοστά των εμβολιασμών, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου.

Συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει το νέο εμβολιαστικό κέντρο στο λιμάνι, αρχικά με 10 εμβολιαστικές γραμμές και θα υπάρξει δυνατότητα να αναπτυχθούν μέχρι 16 γραμμές.
Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,, ανακοινώνοντας ότι ανεβάζει ταχύτητα το νέο πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς μέσα στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, η Ελλάδα πρόκειται να παραλάβει συνολικά 5,41 εκατ. νέες δόσεις εμβολίων. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν εμβόλια της Pfizer, η οποία πρόκειται να παραδώσει πάνω από 3 εκατ. δόσεις,
Όπως είπε, έπειτα από επικοινωνία με την εταιρεία Pfizer αποσαφηνίστηκε πως για τον Μάιο και τον Ιούνιο η Ελλάδα θα λάβει 1.550.000 δόσεις και 1.700.000 αντίστοιχα, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό παραδόσεων μέχρι και το τέλος Ιουνίου σε περίπου 5,5 εκατομμύρια.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close