Written by 11:50 Featured, Ελλάδα, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα, Πολιτική

Σε εξέλιξη η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο ilialive.gr μίλησε για την επίσκεψή του και για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο νομός Ηλείας στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

“Η πανδημία δεν μας έχει αφήσει ακόμα. Οι συνέπειες της όσον αφορά τις ζωές που χάθηκαν θα μείνουν δυστυχώς για πάντα. Αλλά και οι υπόλοιπες, αυτές που αφορούν την οικονομία θα είναι εδώ για καιρό. Πρέπει όμως, να δούμε την επόμενη μέρα. Αυτή τη φορά με άλλες προτεραιότητες και κυρίως με άλλη αντίληψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, παιδεία και προστασία του περιβάλλοντος.

Η σημερινή κυβέρνηση όμως έχει μια βαθιά οπισθοδρομική αντίληψη για την ίδια τη χώρα και τους ανθρώπους της. Βλέπει μόνο τα συμφέροντα λίγων ισχυρών, που συμμαχούν στην αυλή της. Βλέπει παντού πελάτες που ψάχνουν για εξυπηρετήσεις και όχι πολίτες που έχουν πραγματικές ανάγκες. Βλέπει τους νέους και τις νέες ως απειλή και όχι ως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο αυτού του τόπου.

Δυστυχώς, στην Ηλεία, βιώνετε από πρώτο χέρι τις συνέπειες των κυβερνητικών εμμονών. Στις υποδομές, το έργο πνοής του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, εδώ και δύο χρόνια έχει βαλτώσει. Στην Παιδεία, η Υπουργός όχι μόνο κλείνει δύο πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία αλλά προσβάλει και το κοινό αίσθημα, προτείνοντας με θράσος να αντικατασταθούν τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα από κάποια ΙΕΚ. Και φυσικά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, έτσι και στον τόπο σας, οι υποδομές της δημόσιας υγείας μένουν υποστελεχωμένες, στο έλεος του ιού με μόνο στήριγμα την αυταπάρνηση των ανθρώπων του ΕΣΥ.

Αυτή η ανεπίτρεπτη εικόνα εγκατάλειψης είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Η δική μας αντίληψη – και την είδατε καθαρά στα χρόνια της διακυβέρνησης μας – είναι ότι η χώρα δεν έχει περιφέρειες, νομούς και εν τέλει, πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Η χώρα έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες περιφερειακής ανάπτυξης, που δε μπορεί να γίνεται έρμαιο μιας οπισθοδρομικής και απόλυτα εξαρτημένης από τις ελίτ, κυβέρνησης. Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις με τους ανθρώπους αυτού του τόπου, για να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες του 21ου αιώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr o Αλέξης Τσίπρας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα. Η φωτό είναι απο την επίσκεψη του στην πόλη του Πύργου και τις επαφές που έχει με φορείς της περιοχής.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close