Written by 17:15 Featured, Διεθνή, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Αεροπειρατεία Ryanair: Πατρινός επιβάτης εξηγεί γιατί έμεινε στο Μινσκ

Το λόγο για τον οποίο αποβιβάστηκε στο Μινσκ μετά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης θρίλερ της Ryanair εξηγεί ο Έλληνας επιβάτης Ιάσων Ζήσης μιλώντας με το kathimerini.gr.

Εκτός από τον κ. Ζήση δύο ακόμη άτομα από τη Λευκορωσία η Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα και ο Σεργκέι Κουλάκοφ έμειναν στο αεροδρόμιο και δεν συνέχισαν για το Βίλνιους της Λιθουανίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο κ. Ζήσης αναφέρει ότι είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, ζει στην Πάτρα και είναι μηχανικός στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών. Η σύζυγός του είναι Λευκορωσίδα και ζει μόνιμα στην πατρίδα της.

Στις 23 Μαΐου ο ίδιος ταξίδευε από την Αθήνα στο Μινσκ με ενδιάμεσο σταθμό το Βίλνιους και είχε ανταπόκριση στις 20:37 της ίδιας ημέρας με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Belavia.

«Ο τελικός μου προορισμός ήταν το Μινσκ για να έρθω στη γυναίκα μου που είναι από εδώ. Έμεινα στο τέλος της ουράς και ζήτησα να παραμείνω», λέει. Περίπου 15 λεπτά προτού η πτήση τους φτάσει στο Βίλνιους ο πιλότος τους ενημέρωσε ότι «για λόγους ασφαλείας» θα πρέπει να προσγειωθούν στο Μινσκ. Ο κ. Ζήσης καθόταν στη μέση του αεροπλάνου και όπως λέει από εκείνο το σημείο δεν αντιλήφθηκε τη συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους που είχε σταλεί από τη Λευκορωσία. Όταν έφτασαν στο Μινσκ ο ίδιος δεν είδε ότι συνελήφθησαν ο Ρόμαν Προτάσεβιτς και η Ρωσίδα σύντροφός του Σοφία Σαπέγκα που επέβαιναν στο αεροπλάνο καθώς εκείνη τη στιγμή λέει ότι είχε ήδη προχωρήσει πιο μπροστά στην ουρά για τον σχετικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον κ. και Ζήση τα άλλα δύο άτομα που παρέμειναν στο αεροδρόμιο είχαν ως τελικό προορισμό τους το Μινσκ και κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιβίβασης έμειναν και οι τρεις στο τέλος της ουράς ώστε να συζητήσουν τη δυνατότητα παραμονής τους στη χώρα με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Από τους 126 επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί στην πτήση της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, 121 συνέχισαν το ταξίδι έως τον τελικό προορισμό μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Μετά την παραμονή του στη Λευκορωσία ο κ. Ζήσης έκανε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση.

 

Πηγή: skai.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)
Close