Written by 10:30 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

“Θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν γιατροί στον Πύργο”- Επίσκεψη Κοντοζαμάνη στην πρωτεύουσα της Ηλείας

Ενήμερος για τα προβλήματα του Γ.Ν. Ηλείας εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την χθεσινή επίσκεψή του στον Πύργο. Ο υφυπουργός στη περιοδεία του σε νοσηλευτικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ στην Πελοπόννησο, είχε ανάμεσα στους σταθμούς του και την πρωτεύουσα της Ηλείας μιας και τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και έχουν μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία του.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις το υπουργείο Υγείας με την παροχή κινήτρων σε γιατρούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν στην Ηλεία και γενικότερα στην Περιφέρεια μιας και το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών είναι μεγάλο. Το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής Πύργου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σε όλη τη χώρα μιας και ο νομός έμεινε μόνο με έναν παθολόγο.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Γ.Ν. Ηλείας συμμετείχαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, η διοικήτρια του Γ.Ν. Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου και στελέχη του Γ.Ν. Ηλείας.

Το Γ.Ν. Πύργου άντεξε στη μάχη του κορωνοϊού

“Έχω την χαρά να επισκέπτομαι υγειονομικές δομές της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στο νοσοκομείο του Πύργου για να συζητήσουμε με την διοίκηση και τα στελέχη του νοσοκομείου ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της δομής αυτής αλλά βεβαίως και με την συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας να δούμε ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές δομές σε όλο το νομό. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε για την πανδημία μέχρι σήμερα και το σύστημα υγείας άντεξε και το νοσοκομείο του Πύργου και όλες οι δομές του νομού με επάρκεια και πληρότητα αντιμετώπισαν αυτή την μεγάλη μάχη που δώσαμε. Και μάλιστα το νοσοκομείο του Πύργου στήριξε και δομές εκτός νομού, λειτούργησε η μονάδα εντατικής θεραπείας για περιστατικά κορονοϊού και μη κορονοϊού” είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Κοντοζαμάνης.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι προβλήματα υπάρχουν και αναφέρομαι στο γνωστό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής, επιτρέψτε μου όμως να πω ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι σημερινά, έρχονται από το παρελθόν και ο στόχος μας είναι, όπως και σκοπός της επίσκεψης μας, να δώσουμε μόνιμες λύσεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχεια στην περίθαλψη και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προκηρυχθούν αρκετές θέσεις παθολόγων αλλά κι άλλες θέσεις που έχει ανάγκη το νοσοκομείο” σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Η σύσκεψη

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύσκεψης δήλωσε πως “… συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των υπηρεσιών σε όλο το νομό και θέματα που λιμνάζουν πάρα πολλά χρόνια. Όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου και των δομών στην περιοχή και νομίζω ότι τώρα που αυτή η περιπέτεια με την πανδημία φτάνει στο τέλος θα έχουμε τη δυνατότητα γνωρίζοντας τις ατέλειες και τα δυνατά σημεία του συστήματος υγείας γιατί έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια να λέμε για τις αδυναμίες και τις ατέλειες αλλά το δικό μας σύστημα υγείας στάθηκε όρθιο και μάλιστα είδαμε ότι πιο πλούσια και πιο προηγμένα συστήματα υγείας κατέρρευσαν στη διάρκεια της πανδημίας, να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τομέας της υγείας για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας”.

“Η πανδημία δεν έχει τελειώσει…”

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στην περιπέτεια του Covid19. “Η πανδημία θέλω να τονίσω για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει τελειώσει, έχουμε όμως δύο όπλα στη διάθεσή μας, το μεγαλύτερο όπλο είναι τα εμβόλια, ο εμβολιασμός στον πληθυσμό που εξελίσσεται ομαλά, η επιχείρηση «ελευθερία», είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα Θα έχουμε χτίσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και βεβαίως με ασφάλεια να υποδεχτούμε τους τουρίστες την φετινή τουριστική περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και για την περιοχή της Ηλείας που είναι κατεξοχήν τουριστική και περιμένει να υποδεχτεί τους τουρίστες. Το δεύτερο όπλο που έχουμε είναι η τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας και η τήρηση των αποφάσεων της πολιτείας έτσι ώστε να ξεμπερδέψουμε γρηγορότερα από την πανδημία. Διαβεβαίωσα τόσο την διοίκηση του νοσοκομείου του Πύργου και την διοικήτρια της Αμαλιάδας και τα στελέχη του νοσοκομείου ότι θα είμαστε δίπλα τους, να τονίσω ότι γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα όχι μόνο επειδή υπηρεσιακώς μας τα μεταφέρουν τόσο οι διοικητές όσο και διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αλλά μας μεταφέρουν και την εικόνα της περιοχής οι βουλευτές του νομού και θεωρώ ότι όλοι μαζί είμαστε μία ομάδα προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα. Άλλωστε ο στόχος είναι ο ίδιος να εξυπηρετήσουμε τον κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη από υπηρεσίες υγείας”.

Λύσεις με κίνητρα

Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της έλλειψης των γιατρών ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε πως “… πρέπει να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς έτσι ώστε να στελεχώσουν τις μονάδες της περιφέρειας. Έχουμε επεξεργαστεί ένα πακέτο μέτρων το οποίο θεωρώ ότι θα δώσει την δυνατότητα νέοι γιατροί, γιατροί του εθνικού συστήματος υγείας να σταδιοδρομήσουν στις μονάδες της περιφέρειας”.

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατέληξε στις δηλώσεις του λέγοντας πως “… η Ελλάδα εξέρχεται από μία μακρά περίοδο οικονομικής δυσχέρειας. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε ένα τεράστιο κύμα φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό και αυτό είναι το στοίχημα μας να μπορέσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους αυτούς να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους αλλά και τους νέους γιατρούς που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στην χώρα να μην πάνε στο εξωτερικό. Τα προβλήματα είναι πολλά, το εθνικό σύστημα υγείας έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του από το 1983 που ιδρύθηκε και αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων όχι μόνο ιατρών αλλά και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού και διοικητικού και βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Η πανδημία τολμώ να πω ότι μας έδωσε την δυνατότητα να εντοπίσουμε, γνωρίζαμε τα προβλήματα αλλά να εντοπίσουμε ατέλειες που υπάρχουν. Είμαστε όμως σε θέση να ανοίξουμε μία νέα σελίδα και να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες υγείας”…

ΠΗΓΗ:ILIALIVE.GR

(Visited 45 times, 1 visits today)
Close