Written by 11:52 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Ζάκυνθος – Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη: Απότακτος αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή μεταξύ των συλληφθέντων

Σε έξι συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο. Τρεις από αυτές έγιναν στο νησί, δύο στην Αθήνα και μία στον Πύργο. Αρχικά έγιναν οι τρεις συλλήψεις έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών στη Ζάκυνθο, ενώ πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι είχαν προσαχθεί άλλα τρία άτομα στη ΓΑΔΑ, τα οποία ανακρίνονταν.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, είναι και απότακτος αστυνομικός, τον οποίο είχε υποδείξει ο σύζυγος της 37χρονης σε παλαιότερη κατάθεσή του αλλά και ο σωματοφύλακας ενός εφοπλιστή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνται.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε μηχανή, δέχθηκε πυροβολισμούς τον Ιούνιο του 2020 σε καρτέρι που τους είχαν στήσει σε επαρχιακό δρόμο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο άνδρας της. Οι δολοφόνοι, οι οποίοι πιθανότατα ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, οδηγούσαν λευκή μηχανή, ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από 45άρι πιστόλι.
Από την «κινηματογραφική» επίθεση, η άτυχη γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Περίπου έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Μάϊο, ο 54χρονος έπεσε νεκρός όταν τον πυροβόλησαν την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του. Πλέον όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει ο δρόμος και για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου Ντίνου Κορφιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση οι δράστες είχαν διαφύγει με σκάφος στην Ηλεία και έχει συλληφθεί κι ένας χειριστής σκάφους, όπως και κάποια άτομα που είχαν βοηθητικό ρόλο. Τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: enikos.gr

(Visited 6 times, 1 visits today)
Close