Written by 16:26 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Γίνεται πράξη ο οδικός άξονας Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο

Ένα έργο που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών και συνδέει την Ανατολική Αχαΐα με την περιοχή της Ρακίτας γίνεται πλέον πράξη. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο οδικός άξονας, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα δώσει λύση στη διαδημοτική σύνδεση των περιοχών της Αιγιάλειας και του Ερυμάνθου, συμβάλλοντας τόσο στην ταχύτητα όσο και στην ασφάλεια των μετακινήσεων, πολιτών και εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, αποκατάστασης τεχνικών έργων, διαμόρφωσης και καθαρισμού τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων, σήμανσης και ασφάλειας της οδού, αποκατάστασης του οδοστρώματος τμηματικά και όπου χρειαστεί, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
«Άλλο ένα έργο ιδιαίτερης αξίας για την προσβασιμότητα χιλιάδων πολιτών, με μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση, θα αρχίσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι σημερινές υπογραφές σηματοδοτούν το τέλος μίας πολύχρονης αναμονής και πολλών εμποδίων για να φτάσουμε σε ένα έργο, τη σημασία του οποίου γνωρίζουν όλοι. Μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι ορατό το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων μας. Η προσπάθειά μας για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο οδικό δίκτυο από περιοχή σε περιοχή και από οικισμό σε οικισμό, συνεχίζεται. Ποτέ δεν ξεχνάμε πως οι δρόμοι σημαίνουν επικοινωνία και ανάπτυξη. Ποτέ δεν ξεχνάμε πως δεν πρέπει να υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα απομονωμένες περιοχές και πολίτες β’ κατηγορίας. Ποτέ δεν ξεχνάμε, τέλος, ότι η ανάδειξη της ιστορίας, των πολιτιστικών και θρησκευτικών μας μνημείων, αλλά και του φυσικού μας πλούτου, περνάει μέσα από δρόμους που θα είναι ασφαλείς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Close