Written by 08:31 Featured, Ελλάδα

Βύθιση φορτηγού πλοίου στο Μυρτώο Πέλαγος – Σώο το πλήρωμα

Στη βραχονησίδα «Καραβιά», στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο και 16 άτομα μέλη πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Σώοι περισυνελέγησαν από παραπλέοντα πλοία, οι 16 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD», το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές βυθίζεται.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε σιτάρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρησης και διάσωσης τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε για βύθιση του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λιμενικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέλη του πληρώματος παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.
Στο σημείο σπεύδουν τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να ελεγχθεί και να ασφαλιστεί η περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 24 times, 1 visits today)
Close