Written by 17:51 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού πάνε … σχολείο

 

Διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές σχολείων της B/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων και να ζητήσουν την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο Δήμος Πατρέων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τοποθετήσει κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της πόλης και ήδη ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από αυτά, στα οποία και θα γίνει η διαδικτυακή ενημέρωση.
Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών είναι καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, δήλωσε ο κ. Ασπράγκαθος, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση ώστε να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας η συγκέντρωση του έντυπου υλικού στους κίτρινους κάδους.
Με την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων.
Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας τις λιγότερες δυνατές φθορές.
Η τοποθέτηση κάδων για το έντυπο χαρτί αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Close