Written by 11:13 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα οι υποθέσεις απάτης με πρωταγωνιστή μηχανικό στην Πάτρα- Οι ενέργειες της ΠΔΕ και η κραυγή αγωνίας των ιδιοκτητών ΚΔΑΠ

Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει προκύψει στην Πάτρα μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την δράση μηχανικού, ο οποίος εξέδιδε «μαϊμού» άδειες σε ΚΔΑΠ και καταστήματα εστίασης.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει ο μηχανικός έπειθε τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, με κάποιους εκ των οποίων είχε συνεργαστεί και κατά το παρελθόν, ότι θα εξασφάλιζε άμεσα τις άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας «Νεολόγος», παρότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που ήθελαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, πάραυτα «ολοκλήρωνε» την διαδικασία με ψευδή δικαιολογητικά.
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν δίσταζε να υπογράφει και εξ ονόματος στελεχών του δημόσιου τομέα, χωρίς οι υπηρεσιακοί παράγοντες να έχουν εις γνώσιν τους την διαδικασία.
Η απάτη αποκαλύφθηκε από υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου κινήθηκε άμεσα η διαδικασία για προσωρινό λουκέτο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης αλλά και στις επιχείρησης της εστίασης. Ο αντιπεριφερειαρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος άμεσα μετά την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα και όπως τόνισε στην ιστοσελίδα apoixos.com θα κινηθεί όλη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα apoixos.com κάτι το οποίο φαίνεται και από το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Μηχανικός με υπεύθυνη δήλωση που έχει υπογράψει αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την έκδοση πλαστής χρήσης γης και πλαστής άδειας λειτουργίας του ΚΔΑΠ αλλά και για όλα τα «μαϊμού» χαρτιά που παρουσίασε στις αρμόδιες κρατικές αρχές.
Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος το θέμα έχει πάρει την νομική οδό, μετά την ορθή ενέργεια από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου να ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ωστόσο το ζήτημα είναι πλέον για τους ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ αλλά και τον άλλον επιχειρήσεων το πότε θα μπορούν να ανοίξουν καθώς εδώ και αρκετές ημέρες είναι οι επιχειρήσεις τους κλειστές, χωρίς να έχουν και οι ίδιοι ευθύνη. Η ιστοσελίδα apoixos.com επικοινώνησε με κάποιους εκ των ιδιοκτητών των ΚΔΑΠ, οι οποίοι είναι σε απόγνωση και εκφράζουν την αγωνία τους για το τι θα συμβεί. «Εμείς θέλαμε να ανοίξουμε μια επιχείρηση και να δουλέψουμε νόμιμα. Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε τι συνέβη. Μέχρι τώρα η ζημιά είναι μεγάλη, και αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε άμεσα» αναφέρουν οι ιδιόκτητές ΚΔΑΠ, οι οποίοι όπως μας επισημαίνουν είναι απόλυτα έτοιμοι αλλά και νομιμότατοι να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα. Η Δευτέρα δεν είναι μια τυχαία ημέρα καθώς όπως επισημαίνουν εάν δεν λειτουργήσουν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν και τα voucher του Νοεμβρίου. Η ζημιά θα είναι μεγάλη καθώς με το δεδομένο του προσωρινού λουκέτου έχουν χάσει την χρηματοδότηση του Οκτωβρίου, ενώ το προσωπικό τους μέχρι και σήμερα πληρώνεται κανονικά.
«Εμείς κάναμε την διαδικασία από την αρχή και έχουμε όλα τα δικαιολογητικά για να ανοίξουμε ασφαλείς για τα παιδιά. Η πρόθεση μας είναι να δουλεύουμε νόμιμα» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη και είναι σε συζητήσεις ούτως ώστε η διαδικασία επαναλειτουργίας να επισπευστεί. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι τους είναι να μην χαθεί και η χρηματοδότηση του Νοεμβρίου από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης γιατί στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα είναι η ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ Θ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΚΟΣ

(Visited 73 times, 1 visits today)
Close