Written by 15:14 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Το χρονικό της επίθεσης στο όχημα του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας από Ρομά στα Σαγέικα

Η κατάσταση με τις συγκεντρώσεις των Ρομά είναι ελεγχόμενη, τουλάχιστον στην Πάτρα και στην Αχαΐα, με την αστυνομία από την αρχή του όλου θέματος που ξεκίνησε από τον θάνατο ενός νεαρού στο Πέραμα, ύστερα από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, να έχει εφαρμόσει μια ξεκάθαρη τακτική.

Αθέατη παρουσία, από απόσταση, χωρίς να παρεμβαίνει, δίχως να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Ακόμα και όμως έτσι η ένταση από τους συγκεντρωθέντες είναι μεγάλη και δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει.

Το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό είναι αυτό που συνέβη στη συγκέντρωση των Ρομά στα Σαγέικα όπου υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός διευθυντή Αχαΐας Ιώαννης Κυριακόπουλος, δέχτηκε επίθεση με πέτρες.

Πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου οι Ρομά είχαν κλείσει το δρόμο, ενώ στα 300 με 400 μέτρα απόσταση βρισκόταν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε  ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Κυριακόπουλος.

Το όλο σκηνικό και το χρονικό του έχει ως εξής:   Ένα βαν από τη μία μεριά και ένα αγροτικό όχημα από την άλλη πλευρά κυκλώνουν και προσεγγίζουν το Ι.Χ. έχοντας επιβάτες άτομα που ήταν εφοδιασμένα με πέτρες και παλούκια.

Ο οδηγός του αστυνομικού διευθυντή κάνει αναστροφή και γυρίζει προς τα πίσω στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι Ρομά οι οποίοι έχουν κλείσει το δρόμο. Και κάπως έτσι το όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο , ο οδηγός μπαίνει αριστερά σε χωματόδρομο.

Τα άτομα όμως με το αγροτικό όχημα και το βανάκι εντοπίζουν την κίνηση επιβιβάζονται στα οχήματά τους και προσπαθούν να κλείσουν και πάλι το όχημα,  μπαίνοντας από τις δύο διαφορετικές εισόδους που έχει ο χωματόδρομος.

Το όχημα του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας βρίσκεται και πάλι εγκλωβισμένο,  ο οδηγός με αστραπιαίες κινήσεις , εντοπίζει τρόπο διαφυγής από χωράφι,  καταφέρνει να βγάλει και πάλι το όχημα στην Εθνική Οδό και κάπως έτσι να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβούν.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο αστυνομικός οδηγός του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας αντέδρασε με απόλυτη ψυχραιμία έχοντας άριστα αντανακλαστικά και καταφέρνοντας να απεγκλωβίσει τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας χωρίς να δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Close