Written by 20:09 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Με επιτυχία η λήψη ζωτικών οργάνων του 16χρονου Ντίνου – Η ανακοίνωση του ΠΓΝΠ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείο Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια’’, την 01-11-2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η λήψη ζωτικών οργάνων από ασθενή 16 ετών από το Μεσολόγγι, μετά από κατάλληλη προετοιμασία του δότη από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, των Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας.

Τα όργανα μετεφέρθησαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Γ. Γεννηματάς και στο Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Στη λήψη των οργάνων συμμετείχαν, από το Π.Γ.Ν.Π. ο Δ/ντης της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέας Ηλιάδης, οι Χειρουργοί κ. Ιωάννης Μαρούλης και κ. Κωνσταντίνος Μπουχάγιερ καθώς και οι Οφθαλμίατροι κ. Ιωάννης Φραγκούλης και κ. Ιωάννης Ιατρόπουλος. Από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι γιατροί κ. Κοφινάς και κα Καρακάση και από το Ωνάσειο ο κ. Ιερομόναχος, ο κ. Χρυσοστομίδης και ο κ. Μυλωνάς.

Αναισθησιολογικά, η κάλυψη έγινε από τον κ. Αθανάσιο Σέργιο και την κα Στέλλα Αντωνίου.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί ιδιαιτέρως την οικογένεια του άτυχου 16χρονου που υπερβαίνοντας τον πόνο και δείχνοντας εξαιρετική μεγαλοψυχία, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί θερμώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Close