Written by 09:08 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον 16χρονο που δωρήθηκαν τα όργανά του – Η συγκινητική ανάρτησή του Ανδρέα Ηλιάδη

Σήμερα στο Μεσολόγγι η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον 16χρονο Κωνστντίνο που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα.

Ήταν τόσο άμεσος ο τρόπος που «χτύπησε» η νόσος, που άντεξε μόνο μια εβδομάδα νοσηλευόμενος στο Ρίο.

Οι γονείς του , ωστόσο, πήραν την μεγάλη απόφαση να δωρήσουν τα όργανά του και στις 5 τα ξημερώματα χθες άρχισε η διαδικασία λήψης των οργάνων του, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της ΜΕΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού σε επτά συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες , με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρονται καρδιά, πνεύμονες, νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη.

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο Ντίνος σήμερα την παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης σε συγκινητική ανάρτησή του ανέφερε: “Ο Ντίνος σήμερα την παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απλά ταξιδεύει και χαρίζει απλόχερα ζωή σε 7 συνανθρώπους μας. Ο μικρός μεσολογγίτης έφηβος στέλνει το μήνυμα της δωρεάς. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των γονιών του ή επαύριο της ζωής μας θα ‘ναι πάλι ζωή”. Ο Ελύτης πάντα επίκαιρος”

Γιάννης Καρβέλης: Eπικοινωνία με τους γονείς του 16χρονου

Σε επικοινωνία που είχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τους γονείς του παιδιού, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

 

Με πληροφορίες από tempo24.news

(Visited 18 times, 1 visits today)
Close