Written by 08:47 Αθλητικά

Ο Φαν΄τ Σχιπ ζήτησε βελτίωση στ΄ αποτελέσματα, ο Ενρίκε μίλησε για δικαιοσύνη

Η πρόκριση για το Κατάρ χάθηκε, αυτό είναι γεγονός αλλά η προσπάθεια δεν ακυρώνεται. Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του μετά τον αγώνα με την Ισπανία (0-1) κι ευχήθηκε να προκριθεί η Ελλάδα στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, ει δυνατόν με τον ίδιο στο τιμόνι της.

«Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Είδατε ότι η Γεωργία νίκησε τη Σουηδία. Ίσως κι εμείς να αξίζαμε τη νίκη επί της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, ίσως στην Ευρώπη. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε μπάλες, στο δεύτερο πιέσαμε ψηλά, κάναμε κάθετες που δυσκόλεψαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προσπαθήσαμε να απειλήσουμε. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν θα καταφέρει να προκριθεί η Εθνική στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης με εκείνον στον πάγκο, ο Ολλανδός απάντησε: «Πρέπει να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας. Έχουμε δει πολλά νέα παιδιά που μπήκαν, έχουν μέλλον λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους. Θέλουν χρόνο. Υπάρχει ενέργεια στην ομάδα. Αυτή η ομάδα μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται, έχει μέλλον. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στην επόμενη διοργάνωση, ελπίζω να μείνω. Όπως έχω ξαναπεί, θέλω να μείνω».

Όσο για τα δημοσιεύματα από την Ολλανδία που αναφέρουν ότι θα ανανεώσει; «Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Έχουμε εκφράσει και οι δύο πλευρές ικανοποίηση από τη συνεργασία μας. Θα μιλήσουμε μετά τα παιχνίδια, αυτό συμφωνήσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει μετά το Κόσοβο. Θεωρώ σημαντική την παρουσία των φιλάθλων, που στήριξαν την Εθνική. Είναι καλό σημάδι».

Και ο Φαν΄τ Σχιπ κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω αν αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας, αλλά περνάω ωραία εδώ. Είμαι ευτυχισμένος με την ομάδα, με τους συνεργάτες μου. Αυτό αποτελεί καλό θεμέλιο για τη συνέχεια της ομάδας».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας Λουίς Ενρίκε αναφέρθηκε με καλά λόγια στην Ελλάδα. «Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος που μας δημιούργησε προβλήματα», επισήμανε.

Αναφορικά με το εάν η Ελλάδα είναι δίκαια στην τρίτη θέση, απάντησε: «Στη βαθμολογία έχουμε τους πόντους που αξίζουμε. Δεν έχει σημασία η δικαιοσύνη, αλλά οι βαθμοί κι εμείς είμαστε στην πρώτη θέση».

Παράλληλα, εκθείασε τον Σέρχιο Μπουσκέτς που είναι πια τέταρτος σε συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας. «Είναι ένας ιδιαίτερος και σημαντικός παίκτης. Θέλαμε να τον προστατέψουμε, αλλά όταν είδαμε αυτή την πίεση από την Ελλάδα, μπήκε και έδωσε ηρεμία στην ομάδα», είπε.

Πηγή:ΑΠΕ

(Visited 6 times, 1 visits today)
Close