Written by 11:09 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Αντιδράσεις για τα κρούσματα κορωνοϊού στο 1ο γυμνάσιο Πύργου – Στο “κόκκινο” η πόλη από τα σχολεία

Συνολικά 182 κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε η πόλη του Πύργου την τελευταία εβδομάδα έναντι 88 την προπερασμένη και αυτή η “έκρηξη” για πολλούς οφείλεται στην λειτουργία των σχολείων όπου εκεί “διευκολύνεται” η διασπορά της covid19.

Στο 1ο γυμνάσιο Πύργου δεκάδες είναι τα κρούσματα και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις μαθητών και γονέων, αφού το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του, σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας. Κανένα τμήμα δεν έχει φτάσει στο όριο του 50% +1 των μαθητών που έχουν μολυνθεί, όμως οι φωνές πληθαίνουν για παύση της λειτουργίας στα δια ζώσης μαθήματα και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση έως ότου βελτιωθεί η εικόνα. Χθες έγινε απολύμανση του σχολείου, ενώ σήμερα συνεδριάζει το 15μελές.

Όπως αναφέρουν “… ως αντιπροσωπεία του 15μελούς του 1ου Γυμνασίου Πύργου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό.

Όπως είναι γνωστό τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Παρόλο που το σχολείο μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο όλων των μαθητών, θεωρούμε απαραίτητη την επιπλέον βοήθεια από κάθε αρμόδιο. Ενώ τα κρούσματα σε κάποια τμήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν θεωρούμε ότι κατοχυρώνουν την ασφάλεια των μαθητών. Για τον λόγο αυτό διατυπώνουμε τα αιτήματά μας:

Είναι πρέπον τα τμήματα που έχουν τουλάχιστον δύο κρούσματα να κλείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Επειδή τα κρούσματα σε όλες τις τάξεις έχουν αυξηθεί αρκετά, όπως έχουμε προαναφέρει, πολλοί μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες καθώς φοβούνται για την υγεία των ίδιων αλλά και του στενού τους κύκλου. Παραμένουν σπίτι τους και παίρνουν αρκετές απουσίες αδικαιολόγητα. Θα ήταν έτσι καλό το σχολείο μας να μείνει κλειστό μέχρι να γίνει «πράσινο».

Επιπλέον η συνεχής παραμονή στην τάξη για δύο συνεχόμενες ώρες, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, δεν συμβάλλει στη διασφάλιση των σωστών συνθηκών υγιεινής της τάξης καθώς δεν αερίζονται επαρκώς οι χώροι.

Τέλος πρέπει κάτι να γίνει με τον αυξημένο αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα.

Είμαστε μαθητές και όχι αριθμοί!!!

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου”

Να αναφέρουμε πως κρούσματα δεν υπάρχουν μόνο στο 1ο γυμνάσιο Πύργου, αλλά και σε άλλες σχολικές μονάδες της πόλης και του δήμου.

Η λογική του υπουργείου Παιδείας το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει τη διασπορά στην κοινωνία με κίνδυνο και για μέλη των οικογενειών που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αφού βλέπει μόνο τους μαθητές και όχι το περιβάλλον τους. Αλλά ακόμα και αυτό είναι επικίνδυνο αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί, που σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Η αντίδραση Αντωνακόπουλου

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κάλεσε χθες σε καθολική αντίδραση της πόλης για το θέμα αυτό, απευθυνόμενος σε θεσμούς και φορείς του Πύργου. Παράλληλα, με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων τις εκπαιδευτικές δομές, (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το Επιμελητήριο Ηλείας, τον Εμπορικό σύλλογο Πύργου, τον σύλλογο Εστίασης Πύργου), επαναλαμβάνει την ανάγκη για να παρθεί η απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε πως “… τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε στα σχολεία της πόλης μας, και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα σχολεία, να μεταβάλλονται δραματικά οι αριθμοί των κρουσμάτων νέων περιστατικών covid 19.

Σημασία δεν έχει μόνον ο απόλυτος αριθμός των περιστατικών, αλλά και ο ρυθμός αύξησης αυτών ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και ανησυχητικός και έχει εξάπλωση έξω από τη μαθητική κοινότητα (εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό).

Η πόλη μας, όπως και η Ηλεία γενικότερα, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Τώρα όμως φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει ανησυχητικά.

Λέγεται, πως «τη φωτιά μπορείς να την σβήσεις με ένα ποτήρι νερό στην αρχή της». Ας μην αφήσουμε λοιπόν την πανδημία να τα κάψει όλα και μετά να παρέμβουμε!

Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή «δεξαμενές» διάδοσης αυτής της καταστροφής;

Υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί…

Εισηγούμαστε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των δομών του, να κλείσει άμεσα τα σχολεία στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό” κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αυξημένα κρούσματα καθημερινά και ζητούν τη λήψη μέτρων.

Πηγή: ilialive.gr

(Visited 30 times, 1 visits today)
Close