Written by 11:03 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

7 παραιτήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Επτά παραιτήσεις γιατρών, και μάλιστα από τμήμα της πρώτης γραμμής, απαριθμεί τους τελευταίους μήνες ο «Αγιος Ανδρέας». Τέσσερις ακτινολόγοι, ένας παθολόγος, μία αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος υπέβαλαν παραίτηση είτε για να ιδιωτεύσουν είτε για να εργαστούν στο εξωτερικό με πιο δημοφιλή προορισμό την Κύπρο.

Ως αιτίες, των παραιτήσεων, αναφέρονται η υπερεργασία και οι χαμηλότατες αμοιβές που λαμβάνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε συνδυασμό με την απαγόρευση της παράλληλης λειτουργίας τους ως ιδιώτες γιατροί. Κάτι που δεν ισχύει για τους πανεπιστημιακούς.

Οπως έγραψε η εφήμερίδα «Πελοπόννησος», η τελευταία παραίτηση ήταν αυτή του διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος, Δημήτρη Ηλιόπουλου. Από το ίδιο τμήμα έχουν παραιτηθεί τους προηγούμενους μήνες οι: Μαργαρίτα Ντόντη, Σάντρα Καζαντζή, Παναγιώτης Σερέτης. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε τον παθολόγο Γιώργο Καλογερόπουλο, την αναισθησιολόγο η οποία μάλιστα επιφορτίστηκε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας με τη λειτουργία της ΜΕΘ Κορονοϊού, Πατρούλα Μανωλοπούλου και τον καρδιολόγο Νίκο Γράψα.

Πρόκειται για έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό που στήριξε επί σειρά ετών και υπό δύσκολες συνθήκες τη λειτουργία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αφήνουν πίσω τους δυσαναπλήρωτα κενά. Οπως η κ. Μανωλοπούλου, δεδομένης της πανελλαδικής έλλειψης αναισθησιολόγων.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

(Visited 42 times, 1 visits today)
Close