Written by 07:55 Featured, Διεθνή

Νεκρή Ρωσίδα δημοσιογράφος από βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Νεκρή έπεσε μια Ρωσίδα δημοσιογράφος καθώς χτυπήθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή Ποντόλσκι, ώστε να καταγράψει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πύραυλοι που έπεσαν σε ένα εμπορικό κέντρο.

Η δημοσιογράφος, Οξάνα Μπαουλίνα, βρισκόταν στο Κίεβο ώστε να καταγράψει σε βίντεο όλα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τελικά έχασε τη ζωή της μετά τους βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Η δημοσιογράφος ήταν η ανταποκρίτρια της ρωσικής ανεξάρτητης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Insider, από όπου έστελνε αναφορές από το Λβιβ και το Κίεβο, έχοντας στο επίκεντρο τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Οξάνα ξεκίνησε την καριέρα της ως παραγωγός για το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς στη Ρωσία. Αφού η οργάνωση χαρακτηρίστηκε ως «εξτρεμιστική» από τη ρωσική κυβέρνηση οργάνωση, η ίδια διέφυγε από τη χώρα για να συνεχίσει να κάνει ρεπορτάζ για τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης για το The Insider.

Η ιστοσελίδα της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους της.

«Εξακολουθούμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, όπως και τους τυφλούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες που οδηγούν στον θάνατο αμάχους και δημοσιογράφους», πρόσθεσε ο ιστότοπος.

Ο The Insider ιδρύθηκε το 2013 από τον δημοσιογράφο και ακτιβιστή Ρομάν Ντομπροχότοβ, που πλέον έχει την έδρα του στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία πέντε δημοσιογράφοι.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close