Written by 09:49 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Τα Καλάβρυτα στην μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας- Φωτ.

Τηρώντας την πολύχρονη παράδοση, οι μαθητές του Σχολικού Συγκροτήματος Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», άνοιξαν και φέτος την μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Με παραδοσιακές ενδυμασίες και τον σημαιοφόρο να κρατά αντίγραφο του Λαβάρου που ύψωσε στην Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, οι μαθητές των Καλαβρύτων παρήλασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας και χειροκροτήθηκαν απ’ τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, σε δήλωση του, ανέφερε ότι «κάθε χρόνο, η έναρξη της μεγάλης μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα με το Λάβαρο στην πρωτοπορία και με πρώτο σχηματισμό αυτό των μαθητών και των μαθητριών των Καλαβρύτων, μάς γεμίζει με τιμή και με μεγάλη περηφάνια. Και έχει ταυτόχρονα, ως παράδοση, τον πολύ υψηλό συμβολισμό της, αναφορικά και την ιστορική μνήμη και αλήθεια. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα παιδιά μας για τη φετινή τους συμμετοχή και για την άψογη εμφάνιση τους στην παρέλαση της Αθήνας. Και επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Λυκείου Καλαβρύτων κύριο Βασίλη Σπανό που είχε την γενική ευθύνη και επιμέλεια της παρουσίας των μαθητών μας. Θα ήθελα, ακόμα, να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων για την εξαιρετική φιλοξενία των μαθητών του Λυκείου μας και για το σύνολο των διευκολύνσεων που τους παρείχε. Χρόνια πολλά».

(Visited 36 times, 1 visits today)
Close