Written by 13:56 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Αύξηση της εγκληματικότητας στην Δυτική Αιγιάλεια- Μέτρα εδω και τωρα ζητούν οι κάτοικοι

Την αγωνία τους και ταυτόχρονα την οργή τους για την ολοένα κλιμακούμενη εγκληματικότητα που καταγράφεται σε ορισμένες κοινότητες της Δυτικής Αιγιάλειας που γειτνιάζουν με καταυλισμούς Ρομά, εξέφρασαν πρόεδροι κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και με την παρουσία των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας κ. Βασίλη Ροδόπουλου και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας κ. Παρασκευά Μασούρα.
Οι παρόντες κάτοικοι μίλησαν με γλαφυρό τρόπο για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, περιγράφοντας απίστευτα περιστατικά με διαρρήξεις, κλοπές, απειλές και ξυλοδαρμούς πολιτών, σκόπιμα προκαλούμενα τροχαία και άλλες προκλητικές μεθόδους που μεταχειρίζονται διάφορα παραβατικά στοιχεία, σκορπίζοντας αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στην τοπική κοινωνία. «Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί, δεν έχουν πλέον όρια, λειτουργούν οργανωμένα και οι ομάδες κρούσης αποτελούνται κυρίως από ανηλίκους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην απόδοση δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα τραμπουκίζουν και απειλούν όποιον τολμά να αντισταθεί», σημειώθηκε μεταξύ άλλων από τους πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων αναφέρθηκαν σε ακραίους τρόπους αντιμετώπισης, ακόμα και το να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, η αναφορά του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου στις τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί τελευταία από κλοπές υλικών και δολιοφθορές σε γεωτρήσεις της περιοχής, που έχουν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ύδρευσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε πρόσφατη περίπτωση με την ταυτόχρονη εξουδετέρωση τριών γεωτρήσεων της Συμπολιτείας. Όλα αυτά εκτός από ταλαιπωρία των πολιτών, συνεπάγονται και κόστος δεκάδων χιλιάδων ευρώ που επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό, άρα και τους δημότες.
Με τη σειρά τους, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισαν πως με τη δεδομένη δύναμη σε ανθρώπινο δυναμικό γίνεται η βέλτιστη προσπάθεια, ενώ παρέθεσαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις περιπολίες, τις εξιχνιάσεις υποθέσεων και τις συλλήψεις δραστών από τους αστυνομικούς, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Κάλεσαν δε τους πολίτες να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και να καταγγέλλουν όλες τις παραβατικές συμπεριφορές, βοηθώντας έτσι το έργο των αστυνομικών.
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας σημείωσε πως στην περιοχή επικρατεί φόβος, απογοήτευση στους κατοίκους και παράλληλα θράσος από τους δράστες, που με την ανεξέλεγκτη δράση τους ωθούν τους παθόντες να προτίθενται πλέον να φτάσουν σε σημεία ακραίας κοινωνικής αντίδρασης και να προχωρήσουν μόνοι τους σε κατασταλτικά μέτρα οποιασδήποτε μορφής. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, ζήτησε από τους εκπροσώπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρουν στους ανωτέρους τους την όλη κατάσταση όπως ακριβώς έχει, ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία και αποστολή σχετικού υπομνήματος που θα απευθύνεται στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και διαλογική συζήτηση με εκπροσώπους των Ρομά της περιοχής, στο πλαίσιο διερεύνησης διαφορετικών τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου, με πρόληψη και όχι καταστολή της παραβατικότητας. «Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε σημείο οριακό. Πρέπει όλοι να συντελέσουμε στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τρόπο νόμιμο και αποτελεσματικό και κυρίως να μην οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτο «πόλεμο» μεταξύ παθόντων και δραστών, κάτι που μόνο κακό θα κάνει σε όλους μας» κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.
Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Νίκος Καραΐσκος και Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, ο γ.γ. του Δήμου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ρούσσος και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιώργος Μπέσκος.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close