Written by 14:25 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Κινητοποίηση για το κλείσιμο του Καραμανδανείου- Σταματούν απο σήμερα οι εφημερίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 19:30, στην Πλατεία Γεωργίου, μετά τις αρνητικές εξελίξεις για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων το οποίο από σήμερα σταματάει να εφημερεύει, εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Με τις αποφάσεις τους, βάζουν ουσιαστικά «λουκέτο» στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο από σήμερα σταματάει να εφημερεύει.

Οι χθεσινές δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων του Νοσοκομείου, τις οποίες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, έχουμε επισημάνει, από κοινού με τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων. Το Νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση και σε κλείσιμο και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια ακόμα μία φορά να επιρριφθούν οι ευθύνες στους γιατρούς!

Σημαίνουμε συναγερμό!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα», με τη μεταφορά των γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, κάποιων δήθεν «καλών νέων» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλο το λαό της Πάτρας, σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 19:30, στην Πλατεία Γεωργίου.

Απαιτούμε:

Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

Να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Παύση εφημεριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, ενημερώνει ότι από σήμερα 31-05-2022, το Νοσοκομείο δε δύναται πλέον να εφημερεύει, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, για οποιοδήποτε περιστατικό, καθώς κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών – ασθενών όλης της γεωγραφικής περιοχής που αυτό καλύπτει.

Παρέμβαση Καρβέλη

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης οι τρείς από τους τέσσερις αναισθησιολόγους έχουν δηλώσει διαδοχικά αναρρωτικές άδειες.

Γίνεται αντιληπτό πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί αρνητικά δεδομένα, αφού ο ένας και μοναδικός αναισθησιολόγος που παραμένει στο Νοσοκομείο, δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν για τη λειτουργία του χειρουργικού Τομέα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του tempo24.news ο κ. Καρβέλης τόνισε πως δεν είναι σε θέση να προβεί σε νέες μετακινήσεις αναισθησιολόγων προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των άλλων Νοσοκομείων της περιοχής. Πρόσθεσε δε πως στο προηγούενo χρονικό διάστημα και στα πλαίσια της προσπάθειας για τη λειτουργία του Καραμανδανείου, έγιναν μετακινήσεις αναισθησιολόγων γεγονός που όπως είπε αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου και αποκλείει κάθε σκέψη υποβάθμισής του. Ωστόσο σχολίασε σχετικά με τις τρεις αναρρωτικές άδειες των αναισθησιοόγων λέγοντας: “Αυτό το αφήνω στην κρίση των πολιτών”

Για την προκήρυξη των δύο οργανικών θέσεων αναισθησιολόγων, είπε πως έχουν δρομολοηγηθεί από το Υπουργείο, ενώ απέκρουσε κάθε επιχείρημα που διατυπώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή τη λειτουργία του αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο υποβάσθμισης και απαξίωσης του Καραμανδανείου.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Close